Opuštěná dvojčátka: Máma se jich musela vzdát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Opuštěná dvojčátka: Máma se jich musela vzdát!

Maminka ještě koupila dvojčátkům nové kombinézky.
Maminka ještě koupila dvojčátkům nové kombinézky. (Pro Aha! – Fond ohrožených dětí)

Zoufalství a velkou bolest cítila žena, která na počátku února v utajení přivedla na svět zdravá a krásná dvojčátka.

Třídenní holčičky a chlapečka se totiž musela kvůli finančním problémům vzdát! Anonymně je svěřila Fondu ohrožených dětí a o novorozeňátka začal mezi úřady boj.

Máma dvojčátek, která působila velmi inteligentně, se octila v tíživé životní situaci a děti si nemohla ponechat. Vše nesla velmi špatně, nicméně pro své děti chtěla jen to nejlepší. „S pláčem říkala, že je kojí, stále se na ně dívá a laská se s nimi, ale nemůže se o ně postarat. Prosila, abychom si pro ně přijeli až druhý den, chtěla jim ještě koupit nové kombinézky,“ popsala ředitelka Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková.

Zoufalá žena se svých miminek vzdala kvůli exekuci na plat za dluhy, které nadělal její manžel, malému bytu i dalším dětem, které vychovávala. Třídenní, naprosto zdraví sourozenci po převzetí od matky putovali na novorozenecké oddělení pražské nemocnice.

„Matka rozhodně nechtěla, aby skončili v kojeneckém ústavu,“ vysvětlila Vodičková. A pak začal boj s úředníky, kteří neustále požadovali soukromé údaje o matce, která potřebovala zůstat v anonymitě, a chtěli děti svěřit do péče kojeneckého ústavu.

„Korespondence mezi námi a úředníky nebyla jednoduchá. Nakonec ale vše dobře dopadlo. I na doporučení ministerstva práce a sociálních věcí, na které jsme se obraceli, byla jako šestnáctidenní předána přímo do péče prověřených žadatelů o adopci,“ dodala Vodičková.

Maminka ještě koupila dvojčátkům nové kombinézky.

Přečtěte si
ivkanatka
16. 2. 2011 • 19:29

No, to že by se mohly děti matce vrátit, už bohužel nejde, i kdyby teď dostala sebevíc peněz. Být Romka, tak si všechno vyřve. Kde to žijeme ? Je mi té ženy strašně líto. ABSURDITSTÁN !!!

lydyna
16. 2. 2011 • 19:22

Nezlobte se ma mě, ale je smutné, když se matka musí vzdát svých miminek. Ale ta maminka věděla, že má doma debila a i když s ním musela asi sdílet společné lože, určitě mohla brát antikoncepci, aby nedošlo k narození dalších dětí, když děti už má. Za toto opravdu stát nemůže. A i kdyby ji pomohl, tak ten její debil třeba ty dávky prochlastá, protože pod nátlakem by mu je musela dát.Ať děti žijí s rodiči, kteří je zabezpečí a snad i citově, bude jim lépe.

bernadette
16. 2. 2011 • 16:55

Všichni jste zajedno, ale třeba to není jen o penězích. Nevíte kolik už má doma dětí, třeba má nějakého debila manžela (z článku to tak trochu vyplývá), ona sama ví nejlíp co bude pro její děti nejlepší. Budou se mít dobře s novými rodiči, kteří jim dají všechno. Hlavní je, že neskončili v ústavu.

svobodova31
16. 2. 2011 • 13:42

to je přesně to ten náš stat, ale tohle už je opravdu k zamyšlení a chce to co nejřív se zamyslet fofrem, at ta maminka ma zase děti u sebe v naruči

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.