Od štěněte trpíme! Dejte nám šanci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Od štěněte trpíme! Dejte nám šanci!

Bery
Bery (Pro Aha! – utulek-kralupy.estranky.cz)

Pohrát si a vyhodit – i s takovým přístupem si někteří lidé pořídí psa. Je jim jedno, kolik utrpení způsobí věrným němým tvářím, které jsou na ně zcela odkázány.

Opuštění chlupáči pak mnohdy roky čekají v útulcích, až jim někdo zodpovědný a láskyplný dá novou šanci.

Beryho přivedl vlastní pán

Neuvěřitelný osud potkal 9letého belgického ovčáka Beryho.

Muž, který ho přivedl do útulku, tvrdil, že ho našel. Protože má ale Bery tetování, začali ošetřovatelé hledat majitele. K svému údivu zjistili, že jím je právě ten, kdo ho do útulku přivedl! „Dostal se do problémů a nemohl se o Beryho starat, proto ho odvedl k nám,“ říká vedoucí útulku Monika Kolková. Bery je klidný a přátelský, dobře chodí na vodítku, snáší společnost fenek, se psy se ale nekamarádí.

Bery čeká v útulku v Kralupech n. Vlt. Volejte 775 105 275.

Tobi je hlídač i společník

Tobi (6) už pátým rokem v útulku v Podlíšťanech u Chrudimi vyhlíží svého člověka.

První dny se v útulku s ošetřovateli nechtěl  kamarádit, asi neměl s lidmi dobré zkušenosti. Z kotce ukazuje, že je dobrý hlídač, a tím možná návštěvníky odradí. Zdá se ostýchavý, ale když člověka lépe pozná, je z něj mazel. Tobi bude spokojený na zahrádce u rodinného domku, který skvěle ohlídá. Je i vnímavý společník a skvělý parťák na toulky přírodou. Ostatní zvířátka ho zajímají, ale není vůči nim agresivní.

Tobi čeká v útulku v Podlíšťanech. Volejte 723 901 915.

Štěňata se batolila u silnice

Čtyři štěňátka v krabici kdosi odložil na krajnici u silnice v Brně. Dřív než skončila pod koly aut, našel je zachránce a zalarmoval pracovníky útulku.

,,Moc dobře se o dva pejsky a dvě fenečky majitel nestaral. Teď už jim je dobře. Jsou kamarádští a lidí se nebojí,“ říká pracovnice útulku. Jejich budoucnost už záleží na nových pánech. Pravděpodobně se jedná o křížence většího plemene. Jsou jim necelé tři měsíce a v kohoutku už měří kolem 30 cm a váží devět kilo. Výhodou je, že si je nový majitel bude moci zcela vychovat k obrazu svému.

Štěňátka čekají v útulku v Brně. Volejte 541 420 111.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.