Rady našich babiček, jak zatočit s chřipkou!

Epidemie chřipky krouží nad našimi hlavami jako hejno supů. Bojíte se o své zdraví a tradiční léky vám už příliš nepomáhají?
Možná je načase vyzkoušet několik osvědčených postupů a rad na posílení obranyschopnosti organismu. A není to žádná věda, tyto rady znaly už naše babičky!
Lípa
Je známo, že lipový květ vyvolává pocení a má schopnost rozpouštět hleny. Silný čaj z přírodního květu proto pijeme zejména při horečnatých onemocněních, jako je nachlazení nebo chřipka.
Cibule
Vyrobte si cibulový sirup! Nakrájejte 34 cibule na kolečka a skládejte je na sebe do nádoby. Jednotlivá patra prosypávejte cukrem (nejlépe třtinovým). Nádobu potom přikryjte a nechte odstát. Za několik hodin pustí cibule šťávu, kterou slijte do sklenice. Sirup užívejte při kašli několikrát denně po lžičkách.
Zázvor
10 g čerstvého strouhaného zázvoru vařte 5 minut v 1 litru vody. Poté ho promačkejte přes cedník a do vzniklého čaje se vymačkejte šťávu z jednoho citronu. Pijte horké.
Grep
Jsou ideální pro vyčistění střev. Dvě hodiny po posledním jídle snězte jeden grep. Jeho dužina vyčistí toxické nálepy, usazeniny i parazity ve střevech a doslova působí jako štětka na vymývání sklenic.
Citron
Balíček rozinek spařte vroucí vodou a dejte do misky. Na ně vymačkejte šťávu ze 2 citronů a nechte několik hodin nasáknout. Vitamin Cse naváže na hroznový cukr obsažený v rozinkách a je poté mnohem účinnější!
Křen
Jeho silice rozpouštějí usazené hleny jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu smícháme se lžící medu. 3x denně užíváme jednu čajovou lžičku.
Máslo
Bolest při polknutí, pálení a škrabání v krku zaženete čtvrtlitrem černého čaje, který obohatíte polévkovou lžící medu a polévkovou lžící másla.