Jaroslav Kašpar ze Slaného: Viděl jsem UFO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jaroslav Kašpar ze Slaného: Viděl jsem UFO!

Neobvyklé světelné body se prý nacházely ve výšce kolem 500 metrů.
Neobvyklé světelné body se prý nacházely ve výšce kolem 500 metrů. (Pro Aha! – Jaroslav Kašpar, foto Aha! – Martin Přibyl)

Ve vesmíru prý nejsme sami. Nad našimi hlavami se pohybují neslyšné kosmické koráby a koncentrují se zejména ve středních Čechách.

Alespoň to tvrdí Jaroslav Kašpar (59) ze Slaného u Prahy.

„Vím, co jsem viděl, a to hned několikrát,“ tvrdí Jaroslav Kašpar. Neobvyklý úkaz na obloze prý zpozoroval už třikrát a pokaždé držely světélkující body jinou formaci.

„Na obloze byla jasně červená světla. Jindy jsem zase viděl doslova leteckou formaci těchto světel, udržovaly stejné rozestupy a pozvolna postupovaly po obloze směrem na Kladno. Jindy to zase byly jen červené body, které mimořádně rychle tu formaci změnily. Jako by přiletěl kosmický koráb,“ tvrdí muž.

Naposledy prý viděl světla v sobotu. „Čekal jsem spolu s dvaceti lidmi na autobusové zastávce a viděli jsme to všichni!“ řekl Aha! Kašpar. Jasno však mají odborníci.

„Jednoznačně jde o populární létající lampiony. Ty mohou letět nejprve klidně, pak ale rychle měnit směr nebo držet zdánlivou formaci,“ vysvětluje Vladimír Šiška z projektu Záře, který se zabývá případy neznámých létajících objektů.

Podle něj jde v podstatě o barevný pytlík z impregnovaného papíru, který je vyztužen tenkým drátem. Pod ním se zapálí tableta z hořlavého materiálu. Takový lampion vyletí do výšky několika stovek metrů a uletí pár kilometrů.

Autor:  ajd

Přečtěte si
proxima
11. 2. 2011 • 06:58

nehul už tu trávu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.