Zoufalý otec Pavel Sklenář: Doktoři nám zabili syna a... Nic se jim nestane! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Zoufalý otec Pavel Sklenář: Doktoři nám zabili syna a... Nic se jim nestane!

Pavel Sklenář
Pavel Sklenář  (Pro Aha! – Marcela Durasová)

Beznaděj, zlost a pocity křivdy...

To přesně prožívají rodiče Pavla Sklenáře (†14) z Oldřichova na Tachovsku, který v březnu 2004 zemřel na následky banálního pádu z výšky (1,5 m) a zranění stehna.

Soud včera rozhodl, že nebude trestat žádného z tří lékařů, kteří byli obviněni z nesprávného stanovení diagnózy, a rovněž zamítl nárok rodičů na odškodné ve výši 4,5 milionu Kč. Naopak ještě sami musejí žalovaným uhradit přes 100 tisíc korun soudních výloh!

Pro připomenutí – Pavel Sklenář 27. března 2004 spadl ze stromu a lehce si poranil stehno. Povrchem ranky se do jeho těla zřejmě dostal smrtící streptokok a hoch po třech dnech v horečkách zemřel! Rodiče si myslí, že lékaři včas nevyhodnotili závažnost jeho zdravotního stavu.

„Jeden z lékařů mu dal paralen a doporučil teplé obklady. Vytýkáme žalovaným, že postupovali neodborně,“ uvedl včera u soudu advokát rodiny Jaroslav Svejkovský. Pochybení lékařů ale soudní znalci nepotvrdili.

Zamítavý verdikt soudu rodiče zdrtil natolik, že se rozhodli promluvit. „Jezdili jsme s klukem po doktorech a ti nás ujišťovali, že to nic není, ačkoli měl oteklou nohu a silné bolesti. Po třech dnech ve Fakultní nemocnici v Plzni už mu nebylo pomoci...,“ popsal včera Pavel Sklenář st. (43).

„Je mi hrozně líto, jak to celé funguje, že posudky vypracovávají kolegové viníků. I tak nám v některých bodech dali za pravdu, bohužel ne ve všech,“ rozhazuje zklamaně rukama. Nelituje, že nedostane peníze, hryže ho, že se nedočkal spravedlnosti.

„V žádném případě nelitujeme, že jsme těch šest let bojovali. Kvůli synově památce jsme byli povinni nenechat to jen tak! A dělali jsme to i proto, aby se s takovými kluky, jako byl ten náš, zacházelo lépe!“ dodal Pavel Sklenář se slzami na krajíčku. „Bolí to pořád a jen tak nepřestane…“ hlesl.

Přečtěte si
winterfreshka
23. 1. 2011 • 16:32

Příjde doba,kdy se takovým prasatům,pirátům silnic a vrahům budeme povinně omlouvat a klanět...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.