Zavražděná Jitka: Byla talentovaná návrhářka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zavražděná Jitka: Byla talentovaná návrhářka!

Zavražděná Jitka N.
Zavražděná Jitka N. (Reprofoto TV Prima, ara)

Mladá Češka Jitka N. (†27), kterou našli zavražděnou v londýnském bytě, se živila jako úspěšná módní návrhářka.

Její přítel Jiří S. (†23) spáchal sebevraždu, když v londýnské stanici Finsbury Park skočil pod metro.

Britská policie se domnívá, že mladík svou dívku nejprve ubodal a pak se rozhodl, že si vezme život. Oba mladí lidé pocházejí ze Zbýšova na Brněnsku. Jiří S. pracoval v Londýně jako kuchař. Jitka za ním přijela, aby spolu oslavili Silvestra. Co se mezi dvojicí stalo, se zřejmě nedozvíme. Podle britských médií ale za tragédií mohla být žárlivost.

„Slyšeli jsme zvuk, který vypadal jako rvačka. Ozývalo se také rozbíjení skla,“ vypověděli sousedé páru. Ten přitom vykreslují jako dosud bezproblémový. „Vždy jsme je viděli přicházet nebo odcházet. Nikdy nevypadali tak, že by se něco takového mohlo stát,“ vypověděl jeden z nich pro list The Evening London Standard. Dům, ve kterém pár bydlel, má podle policie hodnotu cca 15 milionů korun.

Otec dívky již odletěl do Londýna, aby identifikoval tělo. Matka je v péči lékařů. Pro média se nevyjadřují, pouze uvedli, že Jitka byla »plná života, laskavá, ohleduplná a milující dcera«. Obyvatelé Zbýšova popsali, že Jitka byla vymodlené dítě.

Příbuzní Jiřího S. si přitom nemyslí, že mohl čin spáchat. „Tomu tady nikdo nevěří,“ prohlásil v televizi Prima bratranec pravděpodobného vraha. Londýnská policie již však uvedla, že je případ jasný a v souvislosti se smrtí Jitky N. už po jiném pachateli nepátrá.

Jiří S. si po vraždě vzal život.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.