Nejslavnější anorektička světa zemřela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nejslavnější anorektička světa zemřela

Fotografie
Fotografie (internal)

Nabraly jste o Vánocích nějaké to kilo a chystáte se hubnout? Tak s rozumem! Tento otřesný případ nechť je vám varováním, pokud se chcete dožít 28.

V Japonsku totiž zemřela ve věku pouhých 28 let francouzská modelka a herečka Isabelle Caro, asi nejslavnější anorektička světa!

Její jméno si možná nikdo nevybaví, za to postavu ano. Proslavila se před třemi roky jako anorektička z kampaně, jež měla varovat před poruchami příjmu potravy – mentální anorexií a bulimií. „Ta fotka je horor. Ale chci oslovit mladé dívky, které by mohly snadno propadnout trendu vychrtlosti diktovanému módními tvůrci,“ vyjádřila se tehdy Isabelle.

Sama ale příkladem nešla. Před smrtí vážila při výšce 164 cm pouhých 33 kilo, dřív měla i pod třicet! Potýkala se s četnými zdravotními problémy. Patnáct hodin před smrtí byla kvůli onemocnění plic hospitalizována, přesná příčina její smrti ale není známa.

Isabelle na slavných Toscaniho plakátech varujících před riziky anorexie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.