Překvapení u goril v pražské zoo: Moja objala Bikiru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Překvapení u goril v pražské zoo: Moja objala Bikiru!

Vzájemně se objímají a mazlí.
Vzájemně se objímají a mazlí. (pro Aha! – Martin Smrček, Zoo Praha)

Gorilka Moja (6) v pražské zoo šokovala. I když od listopadového příchodu nové samice Bikiry (15) byla právě ona tím, kdo do ní bušil a kdo provokoval útoky proti ní, teď je její největší kamarádkou.

Moja udělala před Vánocemi první vstřícný krok a do té doby osamocená Bikira přátelské gesto s radostí přijala. Vzájemně se lechtají, drbou, válejí se spolu a »mazlí«. „V pondělí už si spolu hrály dvě hodiny v kuse. Bikira učí Moju »chodit« po dvou, ukazuje jí, co všechno dokáže, a Moja ji napodobuje. Nejčastěji spolu dovádějí na lanech,“ říká mluvčí zoo Jana Ptačinská

Jirátová. Moja tak pomohla zmírnit napětí ve skupině. „Ve chvíli, kdy se s Bikirou rodinný mazánek zkontaktoval, uklidnily se i ostatní samice,“ dodává mluvčí. Podle zoologa Pavla Brandla bude ale ještě několik týdnů trvat, než se Bikira ve skupině zcela zabydlí.

Moja se od Bikiry učí.

Moja našla v Bikiře velkou kamarádku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.