Julius Kramarič, advokát »vora v zakoně« - Policie ho žene před soud | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Julius Kramarič, advokát »vora v zakoně« - Policie ho žene před soud

Fotografie
Fotografie (internal)

Advokát Julius Kramarič, který obhajoval údajného šéfa arménské mafie v Česku, tzv. »vora v zakoně« Andranika Soghojana, půjde před soud. Policisté ho navrhli obvinit kvůli pokusu podplatit svědka v této kauze.

Jeden z předvolaných svědků při hlavním líčení v srpnu prohlásil, že mu Kramarič nabízel půlmilionový úplatek za to, že znevěrohodní jiného svědka. Advokát se tehdy bránil tím, že jde o provokaci ze strany Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. To se ale nelíbilo kriminalistům, kteří případ prošetřili.

„Policisté ukončili vyšetřování a případ nám předali s návrhem na podání obžaloby,“ potvrdila žalobkyně okresního státního zastupitelstva Pavla Píšová. Podle ní hrozí Kramaričovi v případě uznání viny až šestileté vězení a propadnutí majetku nebo peněžitý trest.

Kramarič by se ovšem u soudu na lavici obžalovaných neobjevil poprvé. Advokát je už v Česku stíhán kvůli údajnému vydírání uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře.

Právník vlivných podnikatelů

Advokát Kramarič zastupoval podnikatele Jaroslava Starku ve sporu s uprchlým Radovanem Krejčířem kvůli únosu a smrti jeho otce Lamberta Krejčíře. Když však Kramarič loni cestoval k soudu do Jihoafrické republiky, kde Krejčíř žije, byl zadržen hned dvakrát. Prý se Krejčíře pokusil vydírat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.