Bikira je už v gorilí tlupě - Na uvítanou ji »holky« zbily! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Bikira je už v gorilí tlupě - Na uvítanou ji »holky« zbily!

Jako první se vůči Bikiře začala vymezovat dominantní Shinda (vlevo).
Jako první se vůči Bikiře začala vymezovat dominantní Shinda (vlevo). (pro Aha! – Rostislav Stach)

Nová členka gorilí rodiny v pražské zoo Bikira, která přicestovala před týdnem z Irska, se včera poprvé setkala s tlupou. Byl to nářez! Kijivu, Shinda a Kamba konkurentku hned pořádně zbily. Galantně se jí však zastal samec Richard.

Dvířka do společné expozice se otevřela v 10.16 hodin. Zhruba půl hodiny nejprve všichni jedli. Jakmile se posilnili, začal boj. Napětí houstlo. Richard ale dal svým »dámám« najevo, že Bikira je vedle něj v bezpečí. V okamžiku, kdy do ní všechny tři samice a i Moja bušily pěstmi, přitáhl Bikiru stočenou do klubíčka pod sebe a chránil ji vlastním tělem.

Skupina si však musela vyjasnit, kdo zaujme jaké místo v hierarchii. Aby si trochu vyděšená »Irka« oddechla, udržovali ošetřovatelé dosavadní Richardovy partnerky v odstupu od ní proudem vody. „Vzájemné seznamování a vymezování pozic bude ještě pár dnů trvat,“ dodala mluvčí pražské zoo Jana Ptačinská Jirátová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.