»Refýž smrti« v Plzni - Další opilý šofér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

»Refýž smrti« v Plzni - Další opilý šofér!

Před pěti lety zůstali po nehodě ležet na ostrůvku tři mrtví.
Před pěti lety zůstali po nehodě ležet na ostrůvku tři mrtví. (: ČTK)

PLZEŇ – Jen málo chybělo k další tragédii na nechvalně proslulém tramvajovém ostrůvku na Klatovské třídě v Plzni, kde před pěti lety zabil opilý řidič tři lidi. Tentokrát se zde vyboural slovenský občan (31) s téměř dvěma promile alkoholu v krvi v sobotu. Nezvládl auto a zdemoloval kovové zábradlí zastávky.

Jen zázrakem nikoho nepřejel. Několik okamžiků před tím nastoupili čekající lidé do tramvaje a odjeli…

Namol opilý Slovák byl navíc bez řidičáku a svým Peugeotem 405 projel křižovatkou na červenou. „Pak narazil do obrubníku. Následně dostal smyk a narazil do betonové zábrany nástupního ostrůvku a nakonec vjel na ostrůvek a zastavil až o kovové zábradlí,“ popsal nehodu plzeňský policejní mluvčí Jiří Soukup.

„Dechová zkouška prokázala, že měl řidič 1,83 promile alkoholu v dechu. Po ošetření lehkých zranění proto skončil na záchytné stanici a k výslechu byl předveden až v neděli,“ dodal Soukup.

V Plzni se s nehodami na tramvajových ostrůvcích roztrhl pytel. Již ve čtvrtek narazila do sloupu osvětlení na ostrůvku Karlovarské třídy dodávka. Automobil se naštěstí zastavil už o sloup, za nímž čekali cestující na tramvaj.

4.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.