Statečné zvíře z Beskyd zachránilo život majiteli: Zdědí kozel 1 000 000 Kč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Statečné zvíře z Beskyd zachránilo život majiteli: Zdědí kozel 1 000 000 Kč?

Statečný kozel neváhal svého pána bránit vlastním tělem.
Statečný kozel neváhal svého pána bránit vlastním tělem. (Policie ČR)

V Beskydech mohl běhat zřejmě nejbohatší kozel (4) na světě. Svému majiteli prý zachránil život, a tak ho chovatel Eduard Němec (64) chtěl učinit dědicem svého zhruba milionového majetku. To ale naše právo neumožňuje.

Dva sousedé ve Starých Hamrech se nepohodli o pastvinu a konflikt skončil krveprolitím. Muž s nožem v ruce vyhrožoval zabitím na jedné z luk svému sousedovi Eduardu Němcovi, který tam pásl stádo ovcí a koz. Podle mluvčího frýdeckomístecké policie Ivana Žurovce majiteli stáda vytýkal, že zvířata dělají nepořádek.

„Když už se napadenému muži zdálo, že na něj soused zaútočí, vstoupil mezi ně kozel. Útočník měl pak do zvířete kopat a dokonce ho i několikrát zasáhl nožem do krku,“ popsal incident Žurovec.

Eduard Němec pak otřeseného kozla popadl za šňůru a oba utekli pryč. Bodné a řezné rány musel zvířeti ošetřit veterinář. „Kozel byl nejen zraněný, ale utrpěl i šok. Z něj se pomalu dostává. Už se zase nechá hladit a krmit i od cizích,“ dodal mluvčí. Agresivního muže už vyšetřovatel obvinil z týrání zvířete a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Hrozí mu až dva roky vězení.

Ale ani majitel zraněného zvířete Eduard Němec nezůstal statečnému ochránci dlužen. „Kozlovi jsem odkázal veškerý svůj majetek, asi milion korun,“ řekl agentuře Mediafax Němec.

Problém je však v tom, že naše právo odkázat majetek zvířeti neumožňuje. Eduard Němec tak bude muset najít někoho, kdo vše zdědí a o kozla se postará.

Deník Aha! také zjistil, že od útoku kozlovi neřekne jinak než Kevin Costner, prý podle filmu Osobní strážce.

Chovatel Eduard Němec ukazuje na krku kozla Kevina stopy po zranění.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.