Slepý léčitel Josef Kaplan z Brna: Léčí nemocné křišťálovými hůlkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Slepý léčitel Josef Kaplan z Brna: Léčí nemocné křišťálovými hůlkami!

Pomocí křišťálu Josef přenáší energii. Sám říká, že v tomto případě je dokonce výhodou, že je nevidomý. Problémové místo údajně vidí vnitřním zrakem.
Pomocí křišťálu Josef přenáší energii. Sám říká, že v tomto případě je dokonce výhodou, že je nevidomý. Problémové místo údajně vidí vnitřním zrakem. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Dvaatřicetiletý Josef Kaplan z Brna je odmalička slepý. Dlouho se s tím nemohl smířit a devatenácti dokonce obíhal jednoho doktora za druhým a prosil je: pokuste se, abych viděl! Marně. V naprostém zoufalství se pak obrátil na léčitele. Ani ti mu ale pomoci nemohli, některé kroky matky přírody zkrátka neumí zvrátit nikdo. U léčitelů ale našel něco jiného – objevil v sobě sám léčitelské sklony a po letech učení se stal jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších léčitelů Moravy, který kvůli obrovskému zájmu »ordinuje« jednou týdně také v Praze.

Máš to v sobě, začni léčit!

To, že má v sobě léčitelské schopnosti, objevil Josef úplně náhodou. Po marných štrapácích po nemocnicích a ordinacích s nadějí, že mu někdo pomůže konečně vidět svět, se uchýlil pro radu k léčitelům.

„Jeden z nich, Marián Mudroch, mi po jedné z návštěv oznámil: že zlepšit se to nedá, ale mohl bych se prý věnovat léčitelství a pomáhat lidem, že to v sobě prostě mám. A já jsem najednou viděl, jakoby třetím okem,“ popisuje okamžiky, kterému změnili život, Josef Kaplan.

Poté absolvoval kurz a dva roky se svým učitelem spolupracoval a učil se od něj. To, že je slepý, mu prý v léčitelství nevadí. Naopak!

„Je to pro mě vlastně výhodou, protože se lidé méně stydí a tudíž ke mně mají větší důvěru. Moje léčitelství je založeno na práci s energií a odblokování energetických a psychických bloků v těle. Léčím nasměrováním energie na problém v těle přes mé ruce a pomáhají mi přitom také čakrové kameny, pět elementů a křišťálové hůlky,“ poznamenává nevidomý léčitel.

Josef k léčbě používá také čakrové kameny.

Křišťál údajně násobí energii.

Učitele vyléčil z depresí

Za dobu, co léčí, už pomohl ze zdravotními problémy desítkám lidí.

„Nejvíce si cením případu, kdy mi jednou zavolala paní, jestli bych se nemohl podívat na jejího syna, který je učitel a už od osmnácti let trpí psychickými problémy spojenými s vypadáváním vlasů. V důsledku těchto problémů trpí velkými migrénami, zadrháváním řeči a neustálým sebepozorováním. Při první návštěvě jsme u probrali jeho stavy a strachy a já se pustil do léčby, která byla zaměřena na psychiku. Po druhé návštěvě už začínal pociťovat jisté zlepšení jeho stavu, který se návštěvu od návštěvy zlepšoval a on se cítil čím dál tím lépe. Takto ke mně docházel jednou za tři týdny po dobu sedmi měsíců, pak mi zavolal a děkoval mi, že už další léčbu nepotřebuje, že je mu opět dobře a že tak fajn se dlouho necítil,“ říká dojatě Josef.

Léčitel se snaží pomoci muži, kterého klasická medicína nedokáže zbavit bolestí zad. Po »zákroku« je sám léčitel naprosto vyčerpán, pacient se ale zpravidla cítí lépe. Jak je to možné? Své tajemství nám Josef prozradit nechtěl.

Medicínu nikdy nestudoval

O jeho léčení je velký zájem. Pomáhá lidem, kterým například bolí záda, ale mohou se na něj obrátit i lidé s migrénami, karpálními tunely, psychickými problémy a bolestmi kloubů. A to i přesto, že se o medicínu nikdy nezajímal.

„Tu jsem nikdy nestudoval. O esoteriku jsem se začal zajímat právě až po návštěva pana doktora Mudrocha,“ přiznává nevidomý léčitel, který je šťastně ženatý. Se svou manželkou už mají dvouměsíční dcerku. „A do naší rodina ještě patří můj vodící pes,“ doplňuje pan Josef. Mezi jeho největší koníčky patří showdown, což je stolní tenis pro nevidomé a rád si zajde také na hokej.

„Kromě toho rád s rodinou a se psem chodíme na procházky a občas si s někým vyjedu na kole. To je pro mě nejlepší relax,“ uzavírá povídání léčitel.

S Josefem Kaplanem se můžete setkat na výstavě zdraví a esoteriky Minerva v Praze.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.