Tak »vaří« Topolánkův kamarád Dalík - Dobré, ale předražené! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tak »vaří« Topolánkův kamarád Dalík - Dobré, ale předražené!

Vše je v provozu, občas se i mihne nějaký návštěvník, který si dá kávu. Spousta ale odchází, když zjistí, že se uvnitř nesmí kouřit, a v době oběda jsme jediní, kdo si objednávají jídlo.
Vše je v provozu, občas se i mihne nějaký návštěvník, který si dá kávu. Spousta ale odchází, když zjistí, že se uvnitř nesmí kouřit, a v době oběda jsme jediní, kdo si objednávají jídlo.  (Aha! – Petr Novotný, Karel Kopáč)

O tom, že nejlepší kamarád bývalého premiéra Mirka Topolánka (57) – lobbista Marek Dalík (35) – otevírá restauraci v pražských Holešovicích, už Aha! informovalo. Když včera konečně došlo na den, kdy se dveře lokálu otevřely pro návštěvníky, vydali jsme se na oběd. A výsledek? Lepší průměr za drahé peníze…

Vzdušný interiér, vkusný nábytek, dřevem obkládaný bar s otevřenou kuchyní a moderní design všeho – od lustrů po slánky – se dokonale hodí k obchodu s luxusními loděmi Dalíkova kamaráda Radka Mašína (39), který je hned vedle. „Přišli jste, zrovna když nám vypadla elektřina,“ řekl šéfkuchař s omluvným výrazem a nejdříve nás obsluhoval sám. Na zcela jednoduché, ale zato dobré jídlo jsme pak čekali půl hodiny. Číšníci byli trochu zmatení a bylo vidět, že se teprve sžívají s novým podnikem.

„Omlouvám se, kolega na to zapomněl,“ nesl nám jeden z nich kávu dvacet minut po objednávce. To všechno by ale Dalíkovi i podniku, který se teprve zapracovává, návštěvník odpustil, nebýt přemrštěných cen. Káva za 45 korun či minerální voda za 39 korun je na čtvrť, která se nenachází v centru Prahy, rozhodně nadstandardní. Na tradičním italském dezertu byste si pochutnali za zhruba 80 korun. Za jídlo pak dáte kolem 150 korun, denní menu je trochu levnější.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.