Tak »vaří« Topolánkův kamarád Dalík - Dobré, ale předražené!
O tom, že nejlepší kamarád bývalého premiéra Mirka Topolánka (57) – lobbista Marek Dalík (35) – otevírá restauraci v pražských Holešovicích, už Aha! informovalo. Když včera konečně došlo na den, kdy se dveře lokálu otevřely pro návštěvníky, vydali jsme se na oběd. A výsledek? Lepší průměr za drahé peníze…
Vzdušný interiér, vkusný nábytek, dřevem obkládaný bar s otevřenou kuchyní a moderní design všeho – od lustrů po slánky – se dokonale hodí k obchodu s luxusními loděmi Dalíkova kamaráda Radka Mašína (39), který je hned vedle. „Přišli jste, zrovna když nám vypadla elektřina,“ řekl šéfkuchař s omluvným výrazem a nejdříve nás obsluhoval sám. Na zcela jednoduché, ale zato dobré jídlo jsme pak čekali půl hodiny. Číšníci byli trochu zmatení a bylo vidět, že se teprve sžívají s novým podnikem.
„Omlouvám se, kolega na to zapomněl,“ nesl nám jeden z nich kávu dvacet minut po objednávce. To všechno by ale Dalíkovi i podniku, který se teprve zapracovává, návštěvník odpustil, nebýt přemrštěných cen. Káva za 45 korun či minerální voda za 39 korun je na čtvrť, která se nenachází v centru Prahy, rozhodně nadstandardní. Na tradičním italském dezertu byste si pochutnali za zhruba 80 korun. Za jídlo pak dáte kolem 150 korun, denní menu je trochu levnější.