Verze, o které se příliš nemluví: Drží Aničku únosci? Sousedé Janatkových: Jezdili sem divní lidé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Verze, o které se příliš nemluví: Drží Aničku únosci? Sousedé Janatkových: Jezdili sem divní lidé!

Miloš Janatka
Miloš Janatka (TV Nova)

Policie dosud zcela nevyloučila možnost, že Aničku kdosi unesl. Motiv? Vyřizování si účtů s otcem dívky, bývalým majitelem firmy CCS Management Milošem Janatkou. Únos nevylučuje ani rodina, i když možnou souvislost s podnikatelskými aktivitami Miloš Janatka odmítá.

Na verzi únosu sází pod podmínkou anonymity také zkušený pražský kriminalista. „Nemusí jít nutně o peníze. Může to být vydírání, snaha zastrašit, naznačení síly a moci, že mohou všechno,“ objasnil Aha! Podle něj má logiku, proč Anička nezmizela i se svým školním batohem.

„Na sešitech a knihách jsou její osobní údaje, jméno a adresa. Podle toho by ji bylo možné kdekoliv ztotožnit, proto věci odložili,“ míní detektiv. Je přesvědčen, že Anička je stále naživu. „Předpokládal bych, že je v zahraničí. Dostat se přes hranice do EU není problém a pátrání tam je složitější,“ dodává policista.

Otec dívky Miloš Janatka únos připouští, ale odmítá, že by souvisel s jeho podnikatelskými aktivitami. „Dříve jsem byl ve firmě CCS Management, kde jsem něco vydělal na jejím prodeji. Ale nemyslím si, že by to mělo na únos vliv a stejně tak ani moje současná práce. Nevím o nikom, kdo by s tím mohl mít něco společného,“ řekl Aktuálně.cz. Uvedl rovněž, že si nemyslí, že by Aničku někdo unesl kvůli penězům.

Proč tedy? Lidé z okolí tvrdí, že v tom může jet mafie. Ti, kteří bydlí v okolí luxusní vily Janatkových, se o sousedech zdráhají hovořit nahlas. Promluví až pod příslibem anonymity. „Bydlet tady není žádný med. Občas se tu po setmění bojím chodit i já, jezdí sem divní lidé,“ řekl jeden z nich.

K vile, ve které Anička žije, prý běžně přijíždějí auta společností, které obchodují s pohonnými hmotami. „Už několikrát se ale stalo, že sem v noci přijely drahé džípy s ruskou espézetkou. Vylezli z nich svalovci a zvonili a bouchali na vrata. Majitel domu se s těmi Rusy přes vrata už několikrát hlasitě pohádal. Kvůli rušení nočního klidu tu už byla i policie,“ dodal. To ale včera policie odmítla potvrdit či vyvrátit.

Verzi únosu potvrzuje i výpověď bezdomovců. Ti údajně policii sdělili, že v den únosu 13. října viděli luxusní vůz, do kterého nastupovala holčička...

K domu Janatkových podle sousedů jezdili divní lidé.

Již zítra se dočtete v Nedělním Aha!: Nejnovější fakta o případu Aničky Janatkové!

 

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.