Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Marcela Doležalová z Kostelce nad Labem: Špinavé lahve myjte kávou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Marcela Doležalová z Kostelce nad Labem: Špinavé lahve myjte kávou!

Lahev stačí naplnit teplou vodou s kávovou sedlinou a po protřepání bude krásně čistá.
Lahev stačí naplnit teplou vodou s kávovou sedlinou a po protřepání bude krásně čistá. (Aha! – Martin Pekárek)

Šikovné rady se vždycky hodí a některé recepty a triky se v rodině dědí z matky na dceru. Marcela Doležalová z Kostelce nad Labem se rozhodla o ty nejlepší tipy, jak levně pečovat o domácnost, podělit s ostatními čtenáři deníku Aha!. Získává od nás za to honorář 500 Kč. Máte i vy nějaké zaručené tipy?

Česnek nejlépe uskladníme tak, že jednotlivé paličky vložíme do stojánků na vajíčka. Skladujeme v temném, chladném a suchém prostoru. Stroužky česneku se také rychleji oloupou, když je na chvíli ponoříme do vroucí vody. Aby oloupané stroužky nevyschly, skladujeme je v malé skleničce s čistým stolním olejem.

Citronová šťáva smíchaná se solí je výborným prostředkem proti rzi na prádle. Čistit s ní můžete i deštníky, hedvábí, stříbro, dřevěný nábytek, prkénka, vany, a dokonce i pravé perly.

Špinavé lahve vyčistí kávová sedlina smíchaná s teplou vodou. Stačí lahev uzavřít a dostatečně protřepat. Zbavíte se tak i zápachu. Stejně nám poslouží i bramborové slupky.

Přesolenou omáčku napravíme tím, že do ní přidáme syrový oloupaný brambor a necháme ho ponořený. Stejnou službu nám prokáže i kousek sladké mrkve.

Bramborové knedlíky se nepřichytí, když dáme do vody špetku hladké mouky a lžičku oleje. Přidáme-li do těsta na špičku nože jedlé sody, nebudou knedlíky slizké

Kovový zip na oblečení či ložním prádle se často po vyprání zadrhne. Předejít tomu můžeme tím, že ho před vložením do pračky potřeme kouskem svíčky nebo pravým včelím voskem.

Křehký chléb a moučníky snadno nakrájíme na tenké plátky, když před tím nůž ponoříme do horké vody a zlehka otřeme.

Své zaručené rady posílejte na: aha@ahaonline.cz ● Zveřejněné tipy odměníme částkou 500 Kč!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.