HRŮZA V BRATISLAVĚ! Samopalem rozstřílel sedm lidí! Jako blázen pálil po policistech i lidech v oknech, pak se zastřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

HRŮZA V BRATISLAVĚ! Samopalem rozstřílel sedm lidí! Jako blázen pálil po policistech i lidech v oknech, pak se zastřelil!

Šílený střelec se zřejmě mstil svým sousedům. Bydlel přímo nad romskou rodinou, která prý měla kriminální minulost. Po jejich popravě obrátil zbraň proti oknům bytovky a náhodně zastřelil další ženu. Střílel do všeho živého,
Šílený střelec se zřejmě mstil svým sousedům. Bydlel přímo nad romskou rodinou, která prý měla kriminální minulost. Po jejich popravě obrátil zbraň proti oknům bytovky a náhodně zastřelil další ženu. Střílel do všeho živého,  (Reuters, EPA, YouTube. )

Ostré rány střelby prořízly včera před desátou dopoledne vzduch v bratislavské čtvrti Devínská Nová Ves. Asi padesátiletý muž, podle deníku Sme bývalý voják, tu v ulici Pavla Horova samopalem povraždil šest členů jedné romské rodiny, známé kriminálními aktivitami – čtyři ženy a dva muže. Při pokusu uniknout byl obklíčen policií a krátce poté spáchal sebevraždu.

Pravděpodobnou příčinou je vyřizování sousedských sporů. Útočník totiž bydlel v bytě nad rodinou svých obětí.

Policie dostala hlášení o střelbě před desátou hodinou. První dvě hlídky dorazily na místo do dvou minut. O 45 minut později je posílili těžkooděnci. Pachatele zastihli policisté na ulici, kde právě u vchodu do domu zastřelil šestou oběť. Těla pěti ostatních byla později nalezena v bytě.

Až pár hodin po útoku se našlo sedmé mrtvé tělo. Zřejmě náhodou zastřelenou ženu, která tragédii přihlížela na balkoně, objevil v bytě její manžel. Celkem tedy útočník zastřelil pět žen a dva muže.

Prošedivělý vrah se sluchátky proti hluku byl ozbrojen nelegálně drženým samopalem. U sebe měl i dvě krátké kulové zbraně, osm plných zásobníků do samopalu a zásobníky a kulky do dalších zbraní. Před domem okamžitě spustil další kanonádu.

Střílel bez rozmyslu nejen na policisty, ale i do oken. Zasáhl i projíždějící felicii. Jeho palbě neuniklo patnáct lidí, mezi nimi i tříleté dítě. Dvanáct z nich včetně jednoho policisty, kterému útočník prostřelil hlavu, bylo převezeno do nemocnice. Tři, včetně jednoho Čecha, jsou ve vážném stavu a devět ve stabiliovaném stavu.

Kliknutím zvětšete

Před vchodem do bytovky mu padl za oběť šestý člen vyvražděné rodiny.

Na místě zasahovalo několik policejních jednotek i těžkooděnci.

Nakonec střelec obrátil zbraň proti sobě.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.