Tajemství pomníčků 19. díl! Martin Čech: Měl dcerku a těhotnou manželku! Syn Oliver se narodil jako pohrobek... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tajemství pomníčků 19. díl! Martin Čech: Měl dcerku a těhotnou manželku! Syn Oliver se narodil jako pohrobek...

Tady zemřel obránce české hokejové reprezentace. Na Martinově pomníčku nechybí hokejka a dres.
Tady zemřel obránce české hokejové reprezentace. Na Martinově pomníčku nechybí hokejka a dres. (pro Aha! – Petr Miškovský, Foto ČTK – Alexandra Mlejnková, HC Eaton Pardubice)

Odpoledne 6. září 2007 – hokejista české reprezentace a obránce pardubického hokejového klubu Martin Čech (†31) je na cestě z tréninku v Pardubicích domů do Havlíčkova Brodu. Jen pár okamžiků před půl třetí jeho octavia dostává na obchvatu Golčova Jeníkova smyk. Těžce zraněného Martina převáží záchranka do nemocnice. Již cestou ale boj o život prohrává.

Při předjíždění dostal Martin na mokré silnici smyk, přejel vlevo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a betonového mostku. Zanechal po sobě nejen nyní pětiletou dceru Viktorku, ale i těhotnou manželku... „Bohužel se to stává a několika lidem to obrátilo život vzhůru nohama. Martinova manželka Alenka porodila v dubnu 2008 syna Olivera, který tak nikdy nepoznal tátu,“ řekl Aha! bratr Martina Čecha Roman.¨

Sama Martinova žena se zatím s tragickým odchodem svého partnera nevyrovnala. „Říká se, že čas je milosrdný, ale ještě se to nezahojilo a já mám pocit, že mě to poznamenalo na celý život. První dva roky byly strašně těžké a moc mi pomohli úžasní Martinovi rodiče. Bez nich bych to asi nezvládla,“ svěřila se Alena Čechová, která si nového partnera nenašla a ani ho nehledá. „Víte, Martin byl tak výjimečný, že v sobě mám na navazování vztahů blok,“ vysvětlila Aha! dojemně.

Hokejoví experti se shodli, že Pardubice přišli o všestranného obránce, který byl pro klub velkou oporou. Věděli to hráči, vedení klubu i tehdejší šéf reprezentace Alois Hadamczik. „Lidsky to byl jeden z nejlepších hráčů, které jsem mohl vést,“ řekl o hráči, který v národním týmu odehrál 30 zápasů a vstřelil jeden gól.

Spoluhráči si po celou sezonu 2007/2008 připomínali Martina, přezdívaného »Čenda«, jeho číslem »3«, které měli umístěno ve zlatém kruhu na dresech. Poté bylo ze soupisek pardubického klubu navždy vymazáno. „Pod číslem Martina Čecha v Pardubicích nikdo nehraje a nikdy už hrát ani nebude,“ potvrdil Aha! Zbyněk Kusý, generální manažer HC Eaton Pardubice.

Přestože od nehody uplynuly již téměř tři roky, Pardubice mají svého Martina stále v srdci. „Celá záležitost se nás dodnes velmi dotýká,“ dodal Kusý.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.