Zloděj století František Procházka: Stopa vede přes Frankfurt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zloděj století František Procházka: Stopa vede přes Frankfurt!

František Procházka
František Procházka (Policie ČR)

Čeští kriminalisté včera šokovali! Údajně byli na stopě Františku Procházkovi, který v roce 2007 ukradl 546 milionů korun z pražské počítárny peněz bezpečnostní agentury. Kriminalisté našli podezřelého na videozáznamu z letiště ve Frankfurtu nad Mohanem.

V Německu na sebe Procházka upozornil krátce po přechodu hranic, kdy jej ve voze 1. prosince 2007 zachytila kamera dálniční sítě. Poslední stopu pak po sobě strůjce největší krádeže v historii Česka zanechal ve Frankfurtu nad Mohanem na parkovišti tamního letiště.

„Kriminalisté tyto záběry získali již před lety. Neinformovali o nich, protože na nich mohli být svědci nebo lidé zainteresovaní v případu. Potřebovali určitý čas na sledování zejména majetkových poměrů podezřelých lidí. Čekali, jestli si někdo z nich nezačne žít nad poměry,“ řekl Aha! policejní zdroj. To, že informaci nyní policie uvolnila, podle něj znamená, že stopa »již vyšuměla« a nic neznamená.

Podle týmu vyšetřovatelů, který se zaměřil na pátrání v zahraničí, je pravděpodobnost toho, že je Procházka naživu, zhruba 60 procent. Peníze totiž mohl ukrást na zakázku a po předání se jej objednavatel krádeže pravděpodobně zbavil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.