Josef Kemr (†72) alias Bohouš z Chalupářů: Na hrob mu vytesali milenku! Jenže ona žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Josef Kemr (†72) alias Bohouš z Chalupářů: Na hrob mu vytesali milenku! Jenže ona žije!

Slavný herec se svou milenkou přivedl do rodiny i rozbroje.
Slavný herec se svou milenkou přivedl do rodiny i rozbroje. (Aha! – Martin Hykl, archiv Národního divadla, ČTK, ara)

Josef Kemr (†72), legendární bard Národního divadla, který se do srdcí diváků vepsal zejména díky seriálu Chalupáři, v němž teď každé pondělí »perlí« v televizi Nova s Jiřím Sovákem (†79), si místo svého posledního odpočinku připravoval dlouho dopředu před smrtí. Náhrobek se jménem a datem narození zde nechal vytesat i pro svou pozdní lásku Mariku Skopalovou (65), sestru herce Svatopluka Skopala (59) z Vyprávěj! Proč ale Kemr není pohřbený s manželkou Evou?

Pro Kemra si smrt přišla 15. ledna 1995, svůj hrob na pražské Hanspaulce však měl herec připraven dlouho dopředu. Místo v něm už měla i jeho životní partnerka, herečka a asistentka režie Národního divadla Marika Skopalová, která dodnes aktivně hraje ve hrách Dogville, Kupec benátský či Sněhová královna.

V hrobě ale chybí Kemrova první a jediná oficiální manželka Eva Fousková! Proč? „Ona je pohřbená někde na Kladně, odkud pocházela. Jejich manželství sice skončilo až Evinou přirozenou smrtí, ale životní filozofie obou se rozešly dávno před ní,“ vzpomíná hercův příbuzný a kronikář rodu Jan Kemr. „Eva byla zapřisáhlá komunistka, a věřící Josef režim nesnášel. Navíc, co já si pamatuji, byla hrozně nepříjemná,“ míní Kemr.

Není tedy divu, že si oblíbený Bohouš Císař z Chalupářů přál v hrobě spočinout vedle své druhé lásky Mariky. „Josef byl velmi uzavřený, o svém soukromí mnoho nemluvil. Že je s Marikou, vyplynulo napovrch až poté, co přijel na návštěvu a my viděli, že má na ruce prstýnek, a potutelně se usmíval. Nevzali se, jen si je vyměnili na znamení lásky,“ říká Jan.

Rodu Kemrů však ani Marika k srdci nepřirostla. „První roztržka mezi ní a Josefovým bratrem Ludvíkem byla už na pohřbu v Národním divadle. První řada zůstala prázdná, Marika se svým bratrem Svatoplukem si sedli do druhé a Josefovu rodinu odkázali až za sebe do třetí. Vztahy už se nikdy neurovnaly,“ dodává Kemr. Již včera deník Aha! připomněl historku, podle které Marika Kemrovu rodinu vypoklonkovala i se žádostí o pár drobností po pozůstalém...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.