Průzkum oblíbenosti vlády: Kalousek je jednička! Johnova obliba mírně klesla... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Průzkum oblíbenosti vlády: Kalousek je jednička! Johnova obliba mírně klesla...

Kalousek je podle průzkumu nejdůvěryhodnějším členem vlády.
Kalousek je podle průzkumu nejdůvěryhodnějším členem vlády. (ČTK, ara)

Drtivým vítězstvím Miroslava Kalouska (TOP 09) skončil průzkum důvěryhodnosti politiků. Bezmála šedesát procent dotázaných odpovědělo, že jej považují za nejdůvěryhodnějšího člena současné vlády.

V aktuálním exkluzivním průzkumu společnosti SANEP ministr financí Miroslav Kalousek získal pomyslné zlato, stříbrnou pozici obsadil ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a třetím nejlépe hodnoceným členem vlády je ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg. Výše než na bramborovou pozici nedosáhl předseda ODS Petr Nečas a nejméně důvěryhodnými jsou pak pro většinu občanů ministr zemědělství Ivan Fuksa a ministr kultury Jiří Besser.

„Za úspěchem Miroslava Kalouska může stát zejména jeho časté vystupování v médiích, které na většinu populace patrně působí dojmem jednání zodpovědného a racionálně uvažujícího politika,“ uvádí ve své zprávě agentura, která průzkum provedla.

Zatímco vrcholní představitelé TOP 09společně s předsedou ODS obsadili přední místa na žebříčku důvěryhodnosti, předseda Věcí veřejných, ministr vnitra a poslanec Radek John je nejdůvěryhodnějším členem vlády v očích 34,9 % dotázaných, což mu stačilo až na šestou pozici. Za zajímavé lze považovat i umístění ministra dopravy a poslance Věcí veřejných Víta Bárty, kterému vyslovilo důvěru 28,2 % dotázaných, což ho řadí na desátou příčku mezi patnácti členy koaliční vlády.¨

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.