Tajemství pomníčků 8. díl! Luděk Kocman (†49): Zemřel při závodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Tajemství pomníčků 8. díl! Luděk Kocman (†49): Zemřel při závodě!

Pomníček na místě neštěstí už zarůstá trávou.
Pomníček na místě neštěstí už zarůstá trávou. (pro Aha! – Jan Čada, ara)

Automobilový závod se před necelými třemi lety stal osudným navigátorovi Luďku Kocmanovi (†49). Přestože pomníček na místě neštěstí dnes zarůstá trávou, jeho blízcí na něj nezapomněli.

Velkou většinu volného času věnoval Luděk Kocman celoživotní lásce – rallysportu. A jeho láska ho i připravila o život. Poslední srpnový víkend roku 2007 měla na Barum rally Zlín posádka Pavel Karlík – Luděk Kocman těžkou havárii při rychlostní zkoušce Pindula nedaleko Bohuslavic. Jejich Opel Astra narazil ve velké rychlosti v lesním úseku do stromu. Záchranka ještě navigátora i pilota převezla do zlínské Baťovy nemocnice, na následky zranění ale Luděk Kocman i přes rychlou operaci zemřel.

Pomník vyrostl během několika dní po tragédii na místě havárie u cesty jen pár kilometrů od Zlína. Zbytek stromu, který se stal závodníkovi osudným, zdobí tmavý kříž... Kamarádi tehdy také uspořádali pro vdovu sbírku. „Luděk měl automobilový sport moc rád, snil o vavřínech, miloval kamarády. Láska k autům a závodům se mu stala osudnou, budeteli chtít na manžela zavzpomínat, naše dveře jsou pro vás vždy otevřené,“ říká manželka Yveta Kocmanová.

„Vážné nehody jsou bohužel součástí adrenalinových závodů,“ myslí si ředitel Barum rally Zlín Miloslav Regner s tím, že bohužel ani stovky organizátorů nedokážou podobně smutné příběhy naprosto vyloučit.

Kliknutím zvětšete

O tragické havárii psalo Aha! 27. 8. 2007.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.