Už za tři měsíce otevře Ferrari svůj zábavní park! Horská dráha sviští 240 km/h! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Už za tři měsíce otevře Ferrari svůj zábavní park! Horská dráha sviští 240 km/h!

Takhle vypadá největší znak Ferrari na světě.
Takhle vypadá největší znak Ferrari na světě. (Ferrari World Abu Dhabi, ara)

Šejkové žijící z těžby ropy, na které arabský emirát Abú Dhabí doslova plave, jsou známí tím, že jsou schopni utratit miliardy dolarů na megalomanské stavby hotelů, umělých ostrovů a zábavních parků. Jeden takový zábavní park momentálně vzniká kousek od závodní dráhy Yas Marina, na které se jezdí jeden ze závodů seriálu formule 1. Místo není náhodné, celý park má totiž být postaven ve stylu automobilky se vzpínajícím se hřebcem ve znaku.

Ferrari World nabídne návštěvníkům všechno, co se nějakým způsobem dotýká legendární italské automobilky. Nutno dodat, že sumu, kterou má celý projekt nakonec stát, tvůrci odmítají prozradit.

Nejrychlejší obraceč žaludků na světě

Zřejmě největší atrakcí celého zábavního parku bude nejrychlejší horská dráha na světě Ferrari Rossa. Vozíky, které vypadají, jak jinak, jako formule 1, se budou členitou dráhou pohybovat rychlostí až 240 km/h. Na návštěvníky ale čeká i jiné NEJ, a to nejvyšší volný pád na světě z věže vysoké 62 metrů. Nejdřív tak pofrčíte pekelnou rychlostí, abyste vzápětí o pár metrů dál zažili zkušenost s přetížením, jaké zažívají piloti formule 1.

Až 240 km/h. Takovou rychlost si můžete vyzkoušet na horské dráze Ferrari Rossa.

Největší zastřešená atrakce

Šejkové jsou rádi středem pozornosti a proto připravili pro návštěvníky parku několik dalších perliček. Celý Ferrari world je zastřešen, jedná se tak o největší tzv. indoor (vnitřní) zábavní park na světě. Atrakce se rozkládají na ploše 200 000 metrů čtverečních, celá střecha je tvarována do znaku populární automobilky, a tím se tento znak stává největším na světě. Jeho rozměr činí 65 x 48,5 metru.

Atrakce si samozřejmě před ostrým startem vyzkoušeli i piloti stáje Ferrari Fernando Alonso a Felipe Massa.

Každý najde svou atrakci

Pokud váš žaludek nemá na to, aby snesl pekelně rychlou horskou dráhu nebo brutální přetížení, stejně si najdete v parku jistě nějakou atrakci. Můžete se například pomocí virtuální reality vypravit do továrny v Maranellu, kde se slavné vozy vyrábějí, můžete usednout do speciálních vozítek a projet se vnitřkem motoru, otestujete si simulátor formule 1, který používají i závodníci, zkusíte si v depu vyměnit kolo závodního monopostu atd. Celá megalomanská atrakce otevře své brány pro návštěvníky poprvé 28. října tohoto roku, tedy shodou okolností v den, kdy my slavíme Den vzniku samostatného československého státu.

Na své si přijdou i nejmenší děti. Připraven je pro ně kolotoč, na kterém jsou prototypy vozů Ferrari, které nikdy nebyly vyrobeny.

Atrakce Junior GT je vlastně jakousi autoškolou pro malé děti.

Další NEJ Ferrari Worldu

  • K stavbě areálu bylo potřeba 12 370 tun železa.
  • Venkovní prostory zabírají 450 tisíc metrů čtverečních.
  • Jedna z atrakcí je vymyšlena tak, že projíždíte obří zvětšeninou motoru vozu Ferrari 599.

Podniknout výpravu do nitra motoru formule 1? Ve Ferrari Worldu žádný problém.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.