Sbírá disky od aut - Doma má 3000 poklic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Sbírá disky od aut - Doma má 3000 poklic

Pan Masař má originálně vyzdobenou garáž.
Pan Masař má originálně vyzdobenou garáž. (pro Aha! – Martin Szpak)

Sbírat známky, krabičky od zápalek nebo půllitry? Nic neobvyklého! To Ludvík Masař (29) z Dolní Lhoty na Zlínsku si vybral neobvyklý sběratelský obor. Vybírá disky od aut z příkopů! Doma má už přes tři tisíce poklic.

S netypickou zálibou začal už před deseti lety a v republice se svým bláznivým nápadem nemá konkurenci. „Jel jsem s tátou směrem na Vizovice, když jsem v příkopě uviděl krásnou stříbrnou poklici od mazdy. Ta byla moje první,“ vzpomíná na úlovek Ludvík Masař. O jeho sbírce vědí nejen místní, ale i lidé z dalekého okolí. „Pro ztracený kousek tu dokonce byli lidi až z Prahy,” dodává.

Poklicový nadšenec ale na svou zálibu potřebuje stále více místa, disky má totiž skoro všude. „Ze začátku jsem to měl kolem plotu, teď už ale i v garáži a po celé zahradě,“ vysvětluje Ludvík, který si pro pár kousků neváhal zajet až do Anglie. „Je tam tolik krásných poklic. Kvůli kontrole na letišti jsem si ale nakonec neodvezl ani jednu,” dodává smutně sběratel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.