21 zraněných Čechů v Chorvatsku: 4 zůstávají ve špitále! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

21 zraněných Čechů v Chorvatsku: 4 zůstávají ve špitále!

Autobus spadl z téměř třímetrového svahu.
Autobus spadl z téměř třímetrového svahu.  (www.slobodnadalmacija.hr, TV Nova)

Pět zraněných turistů z havarovaného českého autobusu se včera vrátilo z Chorvatska zpátky domů. Čtyři vážněji poraněné ženy nadále zůstávají v nemocnici v Pule. Zbývajících 22 rekreantů dovolenou nepřerušilo a zůstávají u moře.

„Podle informací od delegátky se vrátilo pět osob,“ potvrdil včera Aha! informaci Pavel Kellner, majitel CK Kellner. Kdy a jak budou přepraveny do republiky čtyři zraněné, žena s otřesem mozku a další tři se zlomeninami, bude jasné dnes. „V pondělí by měli lékaři předat zprávu o jejich zdravotním stavu. Pojišťovna bude následně zajišťovat jejich transport,“ upřesnil Kellner. Zda je přepraví sanitní vozy, či letadlo, záleží právě na rozhodnutí doktorů.

Ostatní v dovolené podle CK pokračují. „Nemohu vyloučit, že se budou chtít vrátit dříve i lidé, kteří byli jen lehce zraněni. Na přání jsme jim připraveni návrat zajistit,“ dodal Kellner.

Český autobus s 31 turisty a dvěma řidiči se v sobotu několik minut před čtvrtou ráno zřítil z téměř třímetrového srázu 12 kilometrů od města Umag. 21 osob se zranilo a 19 z nich skončilo v nemocnici v Pule, v péči lékařů zůstali jen čtyři z nich.

Za nehodu podle předběžných informací může řidič (28), jel v dešti na kluzké vozovce příliš rychle. „K ničemu se vyjadřovat rozhodně nebudu,“ řekl Aha! Zdeněk Číčala, spolumajitel dopravní firmy z Karlových Varů, jíž autobus patří.

Případ nyní vyšetřuje chorvatská policie. Ta úsek silnice, kde k havárii došlo, považuje za rizikový. „Je stále pokrytá jemným prachem, když zaprší, vznikne kluzká hmota. Nad cestujícími v autobusu museli stát všichni svatí, protože autobus nešel přes střechu. V takovém případě bychom počítali mrtvé,“ řekl Aha! zdroj z týmu vyšetřovatelů.

Zraněná žena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.