Už od září - Elektronika zdraží až o 20 procent! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Už od září - Elektronika zdraží až o 20 procent!

Fotografie
Fotografie (internal)

Levné elektronice v Česku brzy odzvoní. V nejbližších měsících totiž dojde ke skokovému zdražení, které zvedne ceny až o 20 procent. Nejvíce se to projeví u výpočetní techniky. Příčinou je posilování dolaru vůči koruně. Za dolary se totiž toto zboží nakupuje v Číně, kde se ho drtivá většina vyrábí. Nejpozději od září si tak připlatíme za počítače, fotoaparáty nebo mobilní telefony.

Oslabující koruna se do cen elektroniky zatím příliš nepromítla. K tomu dojde až v okamžiku, kdy distributoři doprodají skladové zásoby, tedy během dvou až tří měsíců. „V září se očekává brutální cenový skok, počítače mohou podražit až o 20 procent. V oblasti elektroniky je to za posledních 10 až 15 let zcela nevídaný jev,“ říká marketingový ředitel společnosti Alza.cz Jan Samko.

Zdražení se bude týkat veškeré elektroniky, která má v sobě zabudovaný procesor či paměťový čip, takže všech zařízení, která v sobě uchovávají data. Zdražení by se pak nemělo výrazným způsobem dotknout bílé techniky, tedy ledniček, praček či myček nádobí. Pokud ale uvažujete o koupi nového počítače, navigace nebo mobilního telefonu, máte nejvyšší čas. Podívejte se, o kolik by mohlo zboží podražit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.