3 příběhy, které dojaly svět! Tyto děti se postavily do cesty krutému osudu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

3 příběhy, které dojaly svět! Tyto děti se postavily do cesty krutému osudu

Fotografie
Fotografie (internal)

Pětiletá Bethany z Velké Británie bojovala o každou minutu svého života. Děvčátku s nádorem na mozku se krátce před smrtí splnil velký sen. Stejnou chorobou trpí i holčička Scarlett (5). Také jí se vyplnilo velké přání – poprvé a bohužel jen nakrátko uviděla sestřičku. Tříletému Žeňovi pak pomohl v boji o život neznámý dárce.

..

Příběh první

Když Bethany Fenton (5) zpívala píseň Twinkle Twinkle Little Star (v překladu Sviť, sviť, hvězdičko), celý sál ztichl dojetím. Těžce nemocné holčičce se splnil sen zúčastnit se finále pěvecké soutěže Britan´s Got Talent a zazpívat před hlavním porotcem Simonem Cowellem. Byl to nejšťastnější den jejího krátkého života. Bitvu se zákeřnou rakovinou se jí ale bohužel vyhrát nepodařilo. Tři dny po vystoupení dívenka trpící nádorem na mozku zemřela v maminčině objetí.

Příběh druhý

Z Velké Británie pochází i Scarlett Hellewell (5). Dívka s neobvyklým a neoperovatelným nádorem na mozku postupně ztrácí zrak. Na jedno oko je slepá, na druhé vidí jen velmi málo. Přála si jediné: uvidět miminko, které čekala její maminka. Zrak ale stále slábl a Scarlett se bála, že se nedočká. Bojovníkům ale někdy štěstí přeje, a tak se Scarlett mohla radovat z pohledu na malou Willow, která jí usnula v náruči.

Příběh třetí

Žeňa Sevosťjanov (3) z ruského Magnitogorsku byl ještě před rokem kluk jako každý jiný. Před několika měsíci se u něj začala projevovat nemoc zvaná hydrocefalus. Zvýšené množství mozkomíšního moku v nervovém systému způsobilo, že chlapci každý den roste hlava. Jedinou nadějí byla operace, na kterou ale rodiče neměli peníze. A tak zveřejnili Žeňovy fotografie na internetu. Zčistajasna se u jejich bytu objevil neznámý dárce – rodině daroval téměř 80 tisíc Kč. V boji s krutým osudem tak Žeňovi svitla naděje, zbytek je na lékařích a na něm samém...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.