Mirka Čejková: Manžel v lochu, exekutoři za dveřmi a včera... Vyhazov na hodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mirka Čejková: Manžel v lochu, exekutoři za dveřmi a včera... Vyhazov na hodinu

Mirka Čejková
Mirka Čejková (Aha!: Marek PÁTEK)

PRAHA – To je ale pech! Mirce Čejkové (44) se hroutí svět! Manžel Marek Vít (35) je za milionové finanční podvody a vydírání ve vězení a ještě pěkných pár let bude. Před týdnem ji kvůli jeho dluhům dokonce navštívil exekutor!

A soud o prachy...

A včera jí oznámila televize Prima, že s ní okamžitě končí spolupráci na moderování bulvárního magazínu Extra! Důvodem hodinového vyhazovu je její kandidatura do Senátu, kde se o místo senátorky bude ucházet za politickou stranu Jany Bobošíkové Politika 21. Co teď bude Čejková dělat a jak uživí sebe a své tři děti?

„Televize Prima se s Mirkou Čejkovou dohodla na ukončení spolupráce na moderování našeho magazínu Extra. Důvodem je její kandidatura do Senátu. Magazín Extra je součástí zpravodajství. A to musí být apolitické a neutrální,“ řekla deníku Aha! tisková mluvčí televize Prima Jana Malíková a Jiří Závozda, šéfredaktor zpravodajství na Primě, dodal: „Kandidovat ve volbách odporuje etickému kodexu zpravodajství. Byl by to typický konflikt zájmů.“

Mluvčí Primy Jana Malíková sice tvrdí: „Dohodli jsme se a rozcházíme se v dobrém...“, z náhlé a nečekané reakce Primy je ovšem jasné, že se o politickém angažmá své moderátorské hvězdy dozvěděla až ze včerejších novin. Jen to vysvětluje okamžité přerušení spolupráce, od které si předtím obě strany tolik slibovaly. „Extra bude zatím moderovat Lucie Výborná sama, ale budeme hledat dalšího moderátora nebo moderátorku,“ přiznala Malíková.

O tom, že rozchod nebyl ani zdaleka idylický, svědčí i včerejší reakce Čejkové, když se o vyhazovu dozvěděla. Chce teď totiž Primu zažalovat! „Ano, zvažuji právní kroky, protože jednání bylo vedeno pouze ústně. Na stole ale leží smlouva, která má pro mě právní a závaznou hodnotu, a to se samozřejmě dořešit musí,“ řekla Čejková v rádiu Frekvence 1. Jinými slovy – Čejková požaduje po Primě peníze!

Dobře si totiž uvědomuje, že pokud v podzimních volbách neuspěje, bude před ní stát otázka, jak uživit sebe a své tři děti. Za každý díl moderování Extra měla pět tisíc korun, tedy zhruba 60 000 kč měsíčně! A navíc – Prima bere kandidaturu Čejkové jako podraz a na možnou další spolupráci se moc netváří. „Třeba ještě někdy v budoucnu budeme s paní Čejkovou spolupracovat na jiných projektech, ale ne na zpravodajských pořadech,“ přiznává velmi opatrně mluvčí Malíková a z jejích slov je jasné, že televize o moderátorku, která není apolitická, nemá zájem. A z podobnou reakcí může Čejková počítat i u dalších televizí. Navíc pro Českou televizi je jako tvář komerčních stanic nepřijatelná a s »nováckých« Televizních novin odešla v lednu 2003 na vlastní žádost. Tenkrát odletěla i s dětmi do Ameriky za svým tehdejším mužem, německým golfistou českého původu Alexem Čejkou. Až v Americe ovšem zjistila, že Čejka má milenku, a krátce nato se jejich manželství rozpadlo a Čejková se vrátila domů do Prahy, kde po čase potkala Marka Víta. V prosinci 2005 se za něj provdala přímo ve věznici Všehrdy.

Svůj velký televizní návrat odstartovala Čejková letos v dubnu v pořadu Extra televize Prima. Extra se vysílá každý všední den od 19.15 hodin a Čejková ho moderovala od jeho startu a posléze se vždy po týdnu střídala s Lucií Výbornou.

Mirka Čejková: EXEKUCE! Kvůli dluhům manžela!
Mirka Čejková: Brání postiženou dceru. Chtějí jí řezat šlachy
Zpověď Mirky Čejkové: Prožívám peklo!
Mirka Čejková: Lži mě nezlomí! Zažívám teror Mám dluhy
Rodina je na prvním místě
Alimenty: Kolik platí české hvězdy?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.