Přiznání Petera Nagyho: Žiju v autě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přiznání Petera Nagyho: Žiju v autě

Vždy usměvavý Peter Nagy.
Vždy usměvavý Peter Nagy. (Aha!)

Kristínka by mala dnes, Korálky od Natálky, Láska je tu s nami… Kdo by si alespoň občas nezanotoval některý z desítek nesmrtelných hitů Petera Nagye. A koho by nenapadlo: Ten si žije. Vila nebo barák, přepych… Peter však v rozhovoru pro ahaonline.cz prozradil, že prodal desetipokojový dům a žije v autě. Nechtěl nám nic říct o své přítelkyni. Zahořkl na majetek a nemá rád facebook.

Ptali jsme se Petera Nagye, který má zítra koncert v pražském Hard Rock Café na jeho současné hudební aktivity, ale také na jeho ženy a jeho auta…

Vzpomenete si, jaký nejzajímavější koncert jste kdy vPraze měl?

V Lucerně v Praze. Byl to velký koncert shosty mého album Duety - Petre Jandou, Petrem Mukem, Miro Žbirkou, Zuzkou Smatanovovou, kapelou No Name a dalšími. A samozřejmě koncert vHard rock Cafe vloni vdubnu. Byl fajn. Tak nečekaně spontánní…

Na vašem sobotním koncertě bude vybrán výherce VIP lístků na londýnský festival Hard Rock Calling v hodnotě více jak sto tisíc korun. V Londýně vystoupí například Paul McCartney, Stevie Wonder nebo třeba Pearl Jam. Setkal jste se někdy sněkým z těchto hudebních osobností? Případně co pro vás tihle muzikanti znamenají a ovlivnili vás nějak?

Bohužel osobně ne. Paul McCartney byl pro mě ale velká škola jak se mají dělat přísně pro lidi. On přesný kód jak napsat píseň, která leze do ucha a neunavuje…

Která hudební hvězda vás osobně ovlivnila nejvíc?

Těžko říct. Poslouchám kvantum hudby a různé žánry. Mám rád písničkáře jako Neil Younga, Jamese Tailora, Jasona Mraze, ale i rockové písně od Lennyho Kravitze či Bryana Adamse.

Chodíte někdy jako návštěvník na koncerty? Na čem jste byl naposledy?

Naposledy jsem viděl Boba Dylana, ale byl jsem zklamaný asi jako hodně lidí vsále. Myslím, že byl dost mimo, asi jako kdyby vylezl po dvou dnech z moravského sklípku.

Na slovenské i české hudební scéně se vposledních letech objevila řada nových tváří. Kdo znich vás osobně nejvíce zaujal a proč?

Mě zaujala Zuzka Smatanová. Takovou jsme na Slovensku dlouho potřebovali. Písničkářku, která nenahání popularitu odhalenými šaty a bulvárem, ale svými písničkami a hrou na kytarou.

Vsoučasné době jste doma na Slovensku nebo v Česku?

Jsem doma vautě. Jsem muzikant, tak žiju na dálnici D1. Zvlášť teď jedeme na turné po Česku a Slovensku vautě, takže bude hodně řízení. Dělám to už 25 let a už jsem si zvykl.

Peter jako fotograf

Vedle hudby jste se proslavil svými fotografiemi a cestováním. Máte z poslední doby nějaký zajímavý přírůstek ve svém cestovatelsko fotografickém výčtu?

Fotil jsem minulý rok v Keni a v Austrálii exotické ženy. Tento rok na jaře z toho bude kalendář exotických uměleckých fotek: Rum and Choco 2011.

Kam máte jako cestovatel a fotograf v nejbližší době namířeno?

Asi to bude Singapur. Už jsem tam fotil před pěti lety. Je to velmi kultivovaná a bohatá krajina.

Jakého úspěchu, kterého jste dosáhl jako fotograf, si ceníte nejvíc?

Snad moje knihy uměleckých fotek BOOK1. Je v ní 150 mých nejlepších fotografií a potom snad fotky, které mi vyšly v časopise Playboy v Rusku a v Brazílii.

 

Jste několik desetiletí idolem mnoha žen a zároveň si pečlivě chráníte soukromí. Máte v současné době nějakou přítelkyni a pokud ano, můžete nám o ní říct něco zajímavého?

Mám přítelkyni, ale zároveň i zkušenost, že přílišná medializace vztah postupně zničí. Myslím, že nepotřebuju dát vztah schvalovat náš vztah veřejností. Ona není nabízené zboží, je to moje soukromí.

Co vás na ženách spolehlivě dostane?

Šarm, smysl pro humor, vztah k umění a nekonvenční myšlení.

Víte naopak o něčem, co vztah spolehlivě zničí?

Stereotyp a facebook.

Vedle žen jsou vaší velkou vášní silná auta. Pochlubíte se jaká auta jste měl a máte ve své stáji?

To je dlouhý seznam, ale teď jezdím v terénním Mercedesu ML a mám též nejnovější model Porsche. Jen tak pro potěšení.

Hard Rock Cafe, kde zítra vystoupíte, je proslavené svou sbírkou předmětů od slavných hudebníků – jaký svůj předmět byste vy osobně do takové sbírky nikdy nevěnoval a proč?

Svoje zážitky. To je nejdražší co mám. Všechno ostatní je jen o blbých penězích.

Vy sám něco sbíráte?

Já sbírám jen zážitky. Nejsem „numizmatik“ – nesbírám peníze ani majetek. Ten stejně jen vyvolává závist. Jsem rád, že jsem před lety prodal svůj desetipokojový dům sbazénem. Je to na nic. Krade to svobodu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.