Loupež u bankomatu: Odnesli si 10 milionů korun! A zase okradli stejnou bezpečnostní agenturu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Loupež u bankomatu: Odnesli si 10 milionů korun! A zase okradli stejnou bezpečnostní agenturu

U vlakového nádraží na Kladně ozbrojení lupiči ukradli 10 milionů korun.
U vlakového nádraží na Kladně ozbrojení lupiči ukradli 10 milionů korun. (: Aleš BERNÝ)

KLADNO – To tu ještě nebylo! Druhá úspěšná »milionová« loupež v jednom týdnu! U vlakového nádraží na Kladně včera ráno přepadli neznámí zloději členy bezpečnostní služby, kteří přiváželi peníze do bankomatu umístěného ve zdi nádražní budovy.

To tu ještě nebylo! Druhá úspěšná »milionová« loupež v jednom týdnu! U vlakového nádraží na Kladně včera ráno přepadli neznámí zloději členy bezpečnostní služby, kteří přiváželi peníze do bankomatu umístěného ve zdi nádražní budovy. Z místa činu si odnesli asi deset milionů korun!

K přepadení došlo v půl deváté ráno. Lupiči donutili se zbraněmi v ruce řidiče a spolujezdce, aby nasedli zpět do auta. Od nádraží odjeli s vozem a penězi ulicí Železničářů kolem fotbalového stadionu Lokomotivy Kladno a z města vyjeli po silnici číslo 118 směrem na Bražkov a Koželovu Horu. „Poté zabočili do lesa, kde nechali vůz, a s lupem prchli v červeném autě,“ řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Přepadený vůz patřil bezpečnostní firmě Brink´s, jejíž vůz byl přepaden také ve středu u Slavkova, kde bylo ukradeno asi 80 milionů korun. Policie nyní vyšetřuje, zda spolu obě loupeže nějak nesouvisí.

Pracovníci kladenského nádraží si ale ničeho nevšimli. „Přepadení jsem vůbec nezaznamenala, viděla jsem až policisty, kteří prohledávali nádraží, navíc nám přijížděly vlaky a lidé si kupovali jízdenky,“ řekla pokladní, která tou dobou seděla v nádražní kase. „Muselo to být rychlé, nic jsem neslyšela, ale lidi tu o tom furt mluví. Podle mě to měli domluvený, silnice je dost frekventovaná a chodí tu hodně lidí,“ myslí si vrchní z nádražní restaurace. Její slova potvrdila i uklízečka, která vytírala čekárnu. „Kolega prý něco zahlíd, ale neviděl nic konkrétního, hned prý zas zmizeli,“ uvedla uklízečka. Loupež se stala hlavním tématem i mezi »ostatními« Kladeňáky. „Kamarádka už mi to psala mailem. Ráno jsem jela okolo, ale už tam jen stáli policisti,“ řekla Adriana Najmanová, která tudy jela do práce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.