Popálená Natálka (3) - Čeká ji amputace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Popálená Natálka (3) - Čeká ji amputace!

Natálka s maminkou Annou v nemocnici. Lékaři jí narovnávají ohnuté prsty.
Natálka s maminkou Annou v nemocnici. Lékaři jí narovnávají ohnuté prsty. (pro Aha! – Kamil Sabbagh)

Natálka Kudriková (3), popálená při žhářském útoku ve Vítkově, má za sebou další operaci. Lékaři se jí snaží »natáhnout« kůži na ručičkách. A zřejmě ji čeká i další amputace prstíků.

..

„Jak se popálená kůže hojí, scvrkává se a nemůže hýbat prsty. Lékaři jí ohnuté prsty narovnávají,“ popisuje maminka Anna Siváková. Zákrok provedli na popáleninovém centru Fakultní nemocnice Ostrava již v úterý. Včera musela Natálka na sál znovu, na převaz. „Bez narkózy by pro ni byl moc bolestivý,“ vysvětluje maminka.

Operace nejsou zdaleka poslední. Čeká ji výkon na krku, když zvedá hlavičku, sama se jí vinou zkrácené popálené kůže otevírá pusinka. Natálka již přišla o malíček a prsteníček na pravé ruce a amputace zřejmě nebyly poslední. „Na levé ruce má zatím všech pět prstů, lékaři se ale domnívají, že jí budou muset amputovat malíček,“ popisuje černé zprávy z nemocnice přítel rodiny Kamil Sabbagh.

Natálku do nemocnice z Budišova nad Budišovkou, kam se rodina přestěhovala, pravidelně vozí její strýc. Od 1. března bude ale zaměstnaný. Otec Natálky Pavel Kudrik řídit z rozhodnutí soudu nesmí. Zákaz nejprve platil do letošního prosince. Díky novelizaci zákona soud v Přerově rozhodl, že trest zkrátí o 6 měsíců. Obnovit řidičák si může tedy v červnu. Jak to ale bude do té doby, netuší...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.