Záhadný teplý kruh ve sněhu - Mrzne, a tady je +17,5 °C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Záhadný teplý kruh ve sněhu - Mrzne, a tady je +17,5 °C!

Kruh má průměr téměř dva metry.
Kruh má průměr téměř dva metry. (ČTK – Krasava Šerkopová)

Milovníci tajemných jevů by měli zamířit k torzu Nového zámku v Rudolticích u Lanškrouna. Na vysvětlení tam čeká úkaz srovnatelný s obrazci v obilí. Sníh nedaleko zámecké věže roztál a na zemi zůstal kruh o průměru zhruba dva metry, kde začíná rašit tráva.

..

„Od pondělka to zkoumáme, i když je to tu asi tři týdny, ale dříve jsme si toho nevšimli. Půda je kyprá, měkká, je to nepochopitelné. Geolog po zběžné prohlídce prohlásil, že to může být cokoliv, ale bez kopané sondy to nezjistí,“ řekl majitel památky architekt Přemysl Kokeš.

Kastelánka Krasava Šerkopová umístila do hlíny ve středu obrazce teploměr. Ráno na něm naměřila +17,5 °C, den předtím jen o několik stupňů méně. Venkovní teplota se přitom stále drží pod nulou.

„Možnost, že tu přistálo UFO nebo tu je zakopán zlý správce, který tady straší, je pro mne jen pohádka. Jediné vysvětlení z říše sci-fi je, že tu vede nějaké zapomenuté elektrické vedení, které má v tomto místě zkrat a prohřívá zeminu. I to je ale těžko představitelné,“ míní Kokeš. Jev byl údajně pozorován už před 40 lety, když v místě tábořili skauti. Pro odhalení záhady chce nechat majitel vykopat sondu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.