Vyhodila dcerku z balkonu! Pak se z 13. patra vrhla za ní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vyhodila dcerku z balkonu! Pak se z 13. patra vrhla za ní!

Z tohoto balkonu ve 13. patře žena dcerku vyhodila, pak za ní skočila.
Z tohoto balkonu ve 13. patře žena dcerku vyhodila, pak za ní skočila.  (pro Aha! – Ivan Dostál, ČTK/Vladislav Galgonek)

Vražda a následná sebevražda. To je jedna z nejpravděpodobnějších vyšetřovacích verzí tragédie, která se stala na olomouckém sídlišti Povel v pátek odpoledne. Matka (†31) tam ze 13. patra vyhodila z balkonu na chodbě nejdříve svoji dcerku (†6,5) a poté skočila za ní.

„Je to obrovská tragédie. Na tomto sídlišti je to ale bohužel už druhá sebevražda během půl roku. V srpnu ze stejně vysokého paneláku skočil nájemník bytu,“ sdělila Nedělnímu Aha! starší paní, která v místech tragédie denně venčí psa.

Pravý důvod, který vedl ženu k hrůznému činu, prověřují olomoučtí kriminalisté a policie. „Zatím můžeme potvrdit jen to, že se skutečně jednalo o matku s dcerou. Byla nařízena soudní pitva, která nám řekne více. Žádná z nich ale neměla v paneláku nahlášený trvalý pobyt,“ dodala policejní mluvčí Marta Vlachová.

„Ta paní tady strávila dětství, vyrostla tady. Po provdání se ale odstěhovala a žila na Přerovsku, od té doby jsem o ní neslyšela, až teď,“ řekla obyvatelka sousedního věžáku, která na sídlišti žije už 30 let. Otázkou proto zůstává, co žena ve městě a ve třináctipatrovém paneláku vlastně dělala. „Od ženských v obchodě jsem slyšela, že si ten panelák údajně vybrala náhodně s úmyslem vyskočit i s dcerkou z okna. Mělo se snad jednat o nevyřešené mezilidské vztahy,“ uvažovala jedna z kolemjdoucích žen. Také den po tragédii se na sídliště vraceli lidé a jen se nechápavě dívali ke 13. patru paneláku a pak zpět na betonové schody, kam matka s dcerou dopadly. „Dívka zemřela okamžitě. Žena ještě chvíli dýchala, pak ale zraněním podlehla,“ prozradil Jan Weinberg z olomoucké záchranky.

V Olomouci je to tento týden už třetí sebevražda. V obou předchozích případech se lidé oběsili.

Na tyto schody žena s dítětem dopadla.

Policisté na místě vyšetřovali až do večerních hodin.

Vražda jako projev lásky?

I vražda vlastního dítěte v podobných případech může být projevem lásky. Pokud se žena v zoufalé situaci rozhodne spáchat sebevraždu a »vezme s sebou« své dítě, neuvažuje podle psychologů o tom, že mu ublíží. „Je přesvědčena, že by na světě, který je zlý, její dítě jen trpělo, zatímco ona už bude mít klid. Situaci nevnímá tak, že ho zabije, ale naopak mu tím chce pomoci, aby mu nikdo neubližoval,“ objasňuje psycholožka Olga Dziaková.

Při pádu se utrhnou orgány

Jaké jsou vlastně příčiny smrti při pádu z takové výšky? Člověk si obvykle buď zlomí vaz, nebo utrpí vnitřní zranění neslučitelná se životem. „Většinou se po nárazu od velkých cév utrhnou velké orgány, např. játra, slezina, nebo dojde přímo k roztržení aorty a nastane masivní krvácení,“ říká ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz. Podle něj nemusí být člověk hned mrtvý. I když není šance na záchranu, může ještě několik minut i komunikovat.

 

 

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.