31 lidí zabil pád ze židle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

31 lidí zabil pád ze židle!

Pád ze židle končí často smrtí.
Pád ze židle končí často smrtí. (Aha! – Kundrát)

Sedíte si na židli, pijete kávu, čtete si novinya užíváte si domácí pohody? Pozor! I v tuto chvíli můžete být v ohrožení života. Podle Českého statistického úřadu zemřelo za posledních čtrnáct let 31 lidí po pádu ze židle.

..

Říkáte si: Tohle se mi stát nemůže, jde o neuvěřitelný způsob úmrtí. Ale pokud si počty mrtvých rozpočítáte na jednotlivé roky, zjistíte, že dva mrtví po pádu ze židle zase není tak málo. Statistici navíc zaznamenali i další hodně nepravděpodobné příčiny smrti. Někdy se až nechce věřit, že se staly opravdu v Česku. Jednoho člověka například zabil štír...Ve světě se dokonce udělují ceny za »nejhloupější způsob jak zemřít«. Jedna z nich skončila i u nás. Za co? Za smrt zlodějů kovů v kladenské Poldovce v roce 2007. Tehdy si »šikulové« chtěli přijít na velké peníze a podřízli nosníky haly. Ta se jen chvíli poté na zlodějíčky zřítila, dva z nich zabila a další zranila.

Kuriózní úmrtí v Česku

●1 člověka zabil štír

● 2 Čechy usmrtil jedovatý had

● 2 lidi zabil jedovatý pavouk

● 12 Čechů zabil pes

● 27 osob zahynulo po pádu na rovině na sněhu

● 31 obětí si vyžádal pád ze židle 37 sportovců zahynulo na lyžích či bruslích

● 39 lidí zemřelo po zásahu bleskem

● 59 osob zemřelo po pádu z postele

● 76 osob zabilo žihadlo vosy nebo včely

● 115 lidí zahynulo po pádu ze stromu

Rarity ze světa

● Tři mladíci v Americe chytili sysla, odnesli ho do malé dřevěné boudy, kde ho chtěli zabít. Nastříkali na něho tři spreje se zmrazovací látkou, ale sysel stále žil. Pak si zapálili cigaretu a bouda plná výparů vybuchla. Přežil jen sysel.

● Jim (†65) měl matku (85), která chtěla stále řídit auto. Svolil jen s tím, že se nechá přezkoušet v autoškole. S instruktorem domlouval podrobnosti, přičemž stáli přímo za vozem. Matka, která seděla za volantem, myslela, že má vyrazit. Omylem ale zařadila zpátečku a syna na místě zabila

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.