Jak slaví Vánoce celebrity, politici a sportovci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jak slaví Vánoce celebrity, politici a sportovci?

Maxa s dětmi, dcerou Barborou a synem Ivanem.
Maxa s dětmi, dcerou Barborou a synem Ivanem. (ČTK/Michal Krumphanzl, René Volík, Martin Štěrba, Aha! – Karel Kopáč, Alexander Malachovský, Dan Černovský, Mária Rušínová, Petr Novotný, Martin Pekárek)

Na vánoční svátky se těší řada českých celebrit. V drtivé většině je stráví se svými blízkými, rodiči či partnery a dětmi. Někteří si ale užijí sportu anebo doplní pracovní resty. Kdo si dá řízek a kdo kapra, kde bude slavit a s kým pro vás proto vypátral deník Aha!

Martin Maxa (47), zpěvák. Musím za tatínkem, ochrnul...

Musím za tatínkem, ochrnul... Bude s přítelkyní a dvěma dětmi. O Štědrém dnu však zároveň zajde i s maminkou za tátou do léčebny, kde Maxův otec už několik let žije kvůli špatnému zdravotnímu stavu. „Tatínek je na tom dost špatně. Prodělal mozkovou mrtvici, která měla za následek ochrnutí, takže je vertikálně ochrnutý na půlku těla. Je úplně nepohyblivý, takže ani nemůže jezdit na vozíčku. Je to prostě komplikovanější druh ochrnutí,“ svěřil se Martin deníku Aha!Zpěvákův tatínek má navíc řadu dalších chorob, které se vztahují k jeho věku – přece jen je mu už 75 let. „Proto si ho nemůžeme vzít ani domů, nemáme to tam tak uzpůsobené jako v léčebně. Právě minulý rok jsme měli tatínka doma a trochu se nám to vymstilo – dost se mu přitížilo. Proto jsme se letos dohodli takhle,“ říká Maxa. „Budeme mít vlastně dvě štědrovečerní večeře – vezmu děti a uděláme hostinu pro tatínka a strávíme s ním v léčebně pár hodin. Večer se vrátíme domů, aby si děti mohly rozbalit dárečky pod stromečkem,“ dodává zpěvák.

Václav Klaus (68), prezident

Prezident ČR oslaví Vánoce v Krkonoších. „Bude i s rodinou ve Špindlerově mlýně a Peci pod Sněžkou,“ potvrdil nám jeho mluvčí Radim Ochvat. Vášnivý lyžař Klaus bude brázdit sjezdovky, paní Livia si odpočine při procházce.

Helena Vondráčková (62) zpěvačka

Do zpěvaččiny vily v Řitce se na svátky sjede část rodiny zpěvačky a jejího manžela Martina. Volné dny tu bude trávit Helenina sestra Zdena s manželem Zdeňkem, přijedou i Martinovy děti z předchozích manželství.

Lucie Bílá (43), zpěvačka

Z rodných Otvovic by Zlatou slavici přes svátky nedostali ani heverem! Sejde se u ní celá rodina, maminka s tatínkem, bratr Karel s rodinou a samozřejmě syn Filip. Jen mužská náruč bude letos zase chybět. Inu, třeba Ježíšek něco vymyslí...

František Bublan (58), poslanec

Poslanec za ČSSD sice Vánoce oslaví s rodinou a vnoučaty, nyní ale rozdává po městech punč. „Nedávno to sice jedna paní odmítla s tím, že od socana nic nechce. Za půl hodiny jí ale byla taková zima, že se vrátila zpátky a vzala si ho,“ řekl Aha!.

Leoš Mareš (33), moderátor

S manželkou Monikou a syny Kubou a Matějem chce Mareš část dní mezi Vánocemi a Silvestrem pobýt na chalupě v Záblatí v Jižních Čechách. Odpočine si tak od hektického moderování Česko Slovenské Superstar.

Květa Fialová (80), herečka

Letos bude poprvé na Vánoce sama bez manžela Pavla Háši (†80), který nedávno zemřel. I když za ním tři roky chodila do léčebny pro lidi z Alzheimerem, necítila se tolik opuštěná. Svátky oslaví s dcerou a vnučkou.

Vojtěch Filip (54), šéf komunistů

Předseda KSČM stráví svátky v Českých Budějovicích s rodinou. Dárky ale ještě nemá. Kdyby nic neklaplo, ví, jak na to. „Mám rád jednu prodejnu s dámským prádlem, takže kdyby mě nenapadlo, co pro manželku, zajdu tam,“ svěřil se.

Zdeněk Troška (56), režisér

Vánoce stráví doma v rodných Hošticích na Strakonicku, které proslavil komediemi Slunce, seno... „Budu u rodičů, oslavíme svátky s rodiči, bratrem a jeho rodinou. V dalších dnech přijedou příbuzní a bude jako vždy plný barák lidí,“ řekl.

David Rath (44), hejtman

Hejtman středočeského kraje a poslanec Rath chystá rodinnou pohodu. „Vánoce oslavím s dětmi,“ řekl nám záhadně. Jestli to ale bude s manželkou, či milenkou Renatou Horkou, to neprozradil. S každou z nich má totiž potomka.

Jaromír Jágr (37), hokejista

Jágr bude v ruském Omsku hrát zápasy 23. i 25. prosince. „Aspoň na poslední chvíli seženu nějaké dárky,“ usmívá se Jágr, který před pěti lety zažil v Rusku zápas i na Štědrý den! Navíc mu v něm protihráč vyrazil zub a rozpáral pusu!

Tomáš Berdych (24), tenista

Ve Valašském Meziříčí oslaví zimní svátky s rodiči. Celou věc pojmou tradičně. „Dopřeju si kapra i vanilkové rohlíčky. Hned po svátcích odlétáme do Austrálie, tak to vyběhám,“ řekl nám zdraví dbalý sportovec.

Radek John (55), bývalý reportér

Předseda strany Věci veřejné má kuriózní zvyk. „O Vánocích chodíme s rodinou tradičně na šneky do restaurace v Obecním domě,“ přiznal. Silvestra s manželkou Zlatou Adamovskou prý nejspíš oslaví v Mikulově, kde mají vinný sklep.

Tomáš Dvořák (37), desetibojař, trenér

Dvořák, nyní šéftrenér českých atletů, odjel s manželkou Gábinou a třemi dcerami už o víkendu do italského zimního střediska Livigno. „Ježíšek u nás chodil o pár dnů dříve, takže holky už sviští na nových prkýnkách,“ řekl Dvořák.

Více v dnešním vydání deníku Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.