Unikátní projekt zoo ve Dvoře Králové - Souboj opičích hvězd! Gorily proti orangutanům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unikátní projekt zoo ve Dvoře Králové - Souboj opičích hvězd! Gorily proti orangutanům

Gorilák Tatu se bude muset snažit...
Gorilák Tatu se bude muset snažit... (Aha! – Karel Kopáč, rozhlas.cz)

Gorily jsou nejznámější zvířecí rodinkou v pražské zoo. Na výsluní divácké přízně je katapultovala reality show Českého rozhlasu Odhalení. Díky kamerám mohl kdokoliv na internetu sledovat gorily čtyřiadvacet hodin denně.

Opičím celebritám teď ale roste konkurence. Kamery od včerejška sledují každý krok rodinky orangutanů ze zoo ve Dvoře Králové.

Gorily Richard, Kamba, Kijivu, Shinda, Moja a Tatu mají vlastní billboardy, kolekci oblečení, několik knih a DVD. Jejich věhlas pronikl až do afrického Kamerunu, kde se ve školách děti učí číst z knížky o Moje a její rodině. Orangutana Elmara, samice Žanetu a Satu a mládě Besara ze Dvora Králové zatím zná málokdo. Jenže přízeň fanoušků je vrtkavá a gorily můžou o svou pozici nejpopulárnějších lidoopů v Česku snadno přijít. O tom, kdo je zábavnější a vtipnější, můžete rozhodnout na stránce rozhlas.cz/pribuzni.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.