Strašná smrt v igelitovém pytli! - Sebevražda stylisty Procházky (†26) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Strašná smrt v igelitovém pytli! - Sebevražda stylisty Procházky (†26)

 (Aha!: Dalibor PUCHTA, Alexandr MALACHOVSKÝ, Marek PÁTEK)

PRAHA – Slavný český stylista Daniel Procházka (†26) spáchal o víkendu šokující sebevraždu. Jeho smrt zatím obestírá řada tajemství a nejasností. Proč se rozhodl ze světa odejít člověk, kterého všichni znali jako velkého milovníka života?

Kluk, co oblékal Kornovou, Lucii Bílou...

* Dopis na rozloučenou napsal rtěnkou
* Poslední sms milenci: Umírám

Člověk, který pracoval pro celou řadu českých hvězd od Lucie Bílé až po manželku premiéra Zuzanu Paroubkovou? Jakým způsobem zemřel? Co napsal ve svém zvláštním dopise na rozloučenou? Komu a co napsal ve své poslední sms? Deníku Aha! se podařilo získat řadu překvapujících informací o tajemné smrti tohoto velmi zajímavého člověka.

Vypadalo to jak děsivá scéna z amerického thrilleru. Mrtvé tělo Daniela Procházky našel v pondělí krátce po poledni jeho přítel Radek ve vaně jejich vinohradského bytu. Na hlavě měl Procházka navlečený igelitový pytel, vedle vany ležel podivný a nečitelný, zřejmě rtěnkou napsaný dopis na rozloučenou. Zatím se neví, zda důvodem Procházkovy smrti bylo udušení, nebo otrava léky. Každopádně se považuje za jisté, že známý stylista spáchal sebevraždu. „Dan se zabil v době, kdy věděl, že jeho přítel Radek odjel na víkend k rodičům,“ říká jeho kamarád. Svému příteli měl údajně krátce před svou smrtí Procházka dokonce napsat sms, že umírá.

Právě velké problémy ve vztahu s přítelem Radkem podle všeho byly důvodem, proč si Procházka sáhl na život. Pár dní před sebevraždou se měl dokonce Dan s Radkem rozejít. „Víte, oni měli strašně intenzivní vztah. Potkali se před čtyřmi lety na jednom večírku a byla to láska na první pohled. Začali spolu chodit asi deset minut po tom, co se poznali. Rozchody a smiřování tam byly na denním pořádku. Dan se dokonce v minulosti několikrát podřezal, když se kvůli Radkovi pokoušel o demonstrativní sebevraždu,“ tvrdí Procházkův známý.

Zprávě o sebevraždě známého módního guru nechtěl nejprve nikdo uvěřit. Když se oficiálně potvrdila, neskrývala většina tuzemských hvězd hluboký zármutek a šok. „Jsem z toho strašně smutná a zmatená. On podle mě rozhodně nebyl typ člověka, který by udělal něco podobného. Byl to můj dobrý kamarád. Mám pro něj dárek, který jsem mu teď koupila na svých cestách po Španělsku,“ řekla deníku Aha! smutná Hana Zagorová. „Dan byl pohádková bytost. Měl svůj svět a i v tom mém mi bude chybět. Hrozně mě to mrzí,“ svěřila se Aha! zase Lucie Bílá. Pro tu Procházka jako stylista pracoval před několika lety. Bílá se od něj rozhodla odejít v momentě, kdy zjistila, že s módou začal radit i její »konkurentce« Ivetě Bartošové. Velký zármutek neskrývala ani manželka premiéra Jiřího Paroubka Zuzana, které Daniel také pomáhal. „Ano, už to vím. Jsem z toho velmi smutná. Naposledy jsem se s ním viděla před dvěma nebo třemi měsíci. Byl to korektní a rozumný člověk, který velmi rozuměl své práci. Nikdo neměl tušení, že něco takového chystá. Je to šok,“ přiznala zlomeným hlasem Zuzana Paroubková.

Vysoký, hubený, extravagantní blonďák, který podstoupil řadu plastických operací, protože se chtěl chvíli podobat Kateřině Kornové, pak Paris Hilton a hned zase Sharon Stone. Nechyběl téměř na žádném večírku. V levé ruce vždy držel sklenku bílého vína, pravačkou si způsobně zakrýval svá věčně rozesmátá ústa. Pokaždé vypadal, že si život náramně užívá. Ve skutečnosti tomu asi ale bylo úplně jinak.

Svět módy pohltil Daniela Procházku, když mu ještě nebylo ani patnáct let. Stal se modelem. Díky tomu procestoval celý svět – fotil v Itálii, Francii a v Řecku. Ve dvaceti ale pověsil modeling na hřebík. Na přehlídkové molo se ale vrátil ještě jednou – před rokem si ho na svou přehlídku na Pražském hradě jako modela vyžádal sám slavný Jean Paul Gaultier. Dva roky dělal Dan módního redaktora pro časopis Elle, mezitím začal radit s oblékáním slavným osobnostem. Jeho věhlas jako špičkového stylisty stoupal, a mezi celebritami dokonce vznikala řevnivost o to, komu z nich bude Procházka radit přednostně.

Nejen Procházkův originální vkus a pohled na módu tak teď bude českému šoubyznysu chybět...

Stylista Procházka: Sebevražda!?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.