CzechTek 2006 - Znásilnili dívku (17), když spala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

CzechTek 2006 - Znásilnili dívku (17), když spala!

František Bublan s Vladislavem Husákem přijeli osobně zkontrolovat jak CzechTek probíhá.
František Bublan s Vladislavem Husákem přijeli osobně zkontrolovat jak CzechTek probíhá.

PRAHA – V peklo se změnila letošní technoparty CzechTek v Mašťově na Chomutovsku pro sedmnáctiletou dívku. Když v sobotu odpoledne spala, někdo ji prý znásilnil! Zrovna v té době na technoparty byl ministr vnitra František Bublan s policejním prezidentem Vladislavem Husákem.

Bublan s Husákem byli hned vedle!

Dívka vše oznámila policii, ta případ šetří. Jinak celá akce probíhá poklidně, včera odjela velká část ze 40 tisíc účastníků.

Dívka v sobotu odpoledne spala na louce, kde CzechTek probíhal. Když se probudila, řeklo jí prý několik tanečníků, že ji znásilnil nějaký mladík. Dívka neváhala a vše oznámila policii. Lékaři ale pohlavní styk nepotvrdili. „Případem se budeme zabývat dál, prošetřit chceme například její kamarády,“ řekl včera ráno ČTK kriminalista Jaroslav Peleška. O celé věci už policie informovala rodiče dívky. K incidentu mělo dojít mezi 13. a 17. hodinou. A v té době, zhruba kolem 16. hodiny, byli na CzechTeku i ministr vnitra František Bublan a policejní prezident Vladislav Husák. Je tedy možné, že zrovna v době, kdy oba nejvyšší šéfové policie z vrtulníku sledovali průběh technoparty, někdo dívku znásilňoval.

Kromě tohoto oznámení probíhala akce klidně, policie řešila jen několik ukradených aut a drobných nehod.

Alkohol tekl proudem, marihuana byla cítit z každého rohu a tančilo se úplně všude. Kromě »trávy« s sebou často měli technaři i LSD či taneční drogu extázi. Policie se sice snažila kontrolovat, jestli nedochází k prodeji drog, ale při tak velkém počtu lidí to nebylo možné uhlídat. Včera od dopoledních hodin začali lidé odjíždět. Očekává se, že tisíce lidí zůstanou ještě několik dní. Technaři mají louku pronajatou až do 7. srpna, do té doby musejí prostor pronajatý od armády opustit a uklidit. Policejní prezident Vladislav Husák, který na technoparty přijel i včera, celou akci zhodnotil pozitivně. Loňský CzechTek skončil brutálním zásahem policie proti technařům, o zákroku se pak několik měsíců vedly bouřlivé debaty.

Technoparty nás přijde na miliony!

I když letošní CzechTek není tak bouřlivý jako ten v minulém roce, kdy se brutálně střetli policisté s účastníky párty, vyjde daňové poplatníky nejméně na několik milionů korun. Na místě je totiž nasazeno přes 400 policistů, asi 20 vojenských policistů, desítky pracovníků záchranné služby a hasičů. Jejich práce něco stojí, musejí se jim navíc zaplatit přesčasy.

Policisté zejména řídí dopravu a dohlížejí, zda nedochází k páchání trestné činnosti. Záchranáři zase hlídají zdraví technařů. K tomu si připočtěte náklady na pohonné hmoty nebo nasazení techniky. A jste na částce, která se určitě blíží k desetimilionové hranici. Policie nechce přesnou částku zatím zveřejnit, prý to udělá až po skončení celé akce. Zásah policie na minulém Czechteku přišel na 31 milionů korun. Tehdy ale kvůli bitkám s technaři policisté nasadili přes tisícovku mužů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.