Petr Hájek: Klaus chce vystoupit z EU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Petr Hájek: Klaus chce vystoupit z EU!

Fotografie
Fotografie (internal)

Když po dlouhých průtazích prezident Václav Klaus v úterý podepsal Lisabonskou smlouvu, světoví diplomati si oddychli a většina Čechů taky. I přes rozhodnutí Ústavního soudu o tom, že smlouva nepoškodí českou suverenitu. Prezident o tom ale není přesvědčen! A dokonce by prý z Unie i vystoupil!

Státy, které dají dohromady 38 procent obyvatelstva EU, totiž mohou podle »lisabonu« zvrátit kterékoliv rozhodnutí Unie, a to je jen jedno z nebezpečí. „Prezident se bil do posledního okamžiku. Ústavní soud mu ale přikázal podepsat,“ řekl ve středu v televizi Prima spisovatel a Klausův poradce Petr Hájek.

Klausův poradce Hájek.

Naznačil, že možnost, jak znovuzískat s »lisabonem« ztracenou suverenitu, by bylo vystoupit z Evropské unie! „Prezident je jedním z hráčů,“ uvedl k téhle problematice.

Kdo si vzpomíná, jak urputně a dlouho musela Česká republika o členství bojovat, je nejspíš v šoku! Je vůbec možné, aby zemička v srdci Evropy mohla existovat mimo mezinárodní společenství, ve kterém je 27 států a 500 milionů obyvatel? Lisabonská smlouva, kterou už jsme ratifikovali, paradoxně jako první evropská ústava tuhle možnost popisuje. Co by se tedy stalo, kdybychom dali EU vale? Podívejte se na ty nejčernější scénáře!

- ČR ročně do fondů EU odvede zhruba 30 miliard korun, z nich odčerpá kolem 40 miliard – přišli bychom tak o 10 miliard korun do rozpočtu.

- Miliardové ztráty pro obchodníky kvůli zrušení celní unie, ztráta možnosti požádat EU o dotace, oslabení české ekonomiky.

- Oslabení měny a konec příprav na přijetí eura.

- Konec spolupráce při obraně, konec justiční spolupráce při dopadení zločinců a teroristů.

- Odebrání občanství EU, které nám umožňuje bez víz cestovat do všech zemí Unie.

- Politické oddálení České republiky od Západu, naopak přiblížení k Rusku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.