Pravda o fotkách Margaritky Paroubkové: Zaplatili jsme 200 000 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pravda o fotkách Margaritky Paroubkové: Zaplatili jsme 200 000 korun!

Šéf ČSSD drží v náručí svojí Margaritku.
Šéf ČSSD drží v náručí svojí Margaritku. (Aha! – David Kundrát)

Deník Aha! jako jediný v Česku získal fotky v neděli narozené Margarity (3 kg, 47 cm), dcery šéfa ČSSD Jiřího Paroubka (57) a jeho manželky Petry (36). Už včera zveřejnil jejich první sérii. A celý národ se ptá: kolik tyhle exkluzivní fotky stály?

Protože deník Aha! nechce nic tajit, aby předešel různým spekulacím, částku zveřejňuje. Snímky přišly na 200 000 korun. Ano, přesně tolik jsme za ně zaplatili. Komu tato obrovská suma zůstane?

Mnohé české celebrity mají velké oči. Když přijde na jejich svatbu či narození potomka, začnou požadovat statisícové honoráře za exkluzivní fotografie. Zrovna nedávno při svatbě jedné z mnohokrát propraných tváří showbyznysu zněl ceník jednoznačně – za všechny fotografie půl milionu, za jednu 350 tisíc korun! A to přitom nešlo o exkluzivní set snímků. Není třeba dodávat, že za tuto cenu je nikdo nekoupil... A pokud se v podobných případech kupec přece jen najde, většinou si finanční částku prodávající nechá.

Jinak tomu ale je v případě unikátní fotografie šéfa ČSSD Jiřího Paroubka s pouze dvě a půl hodiny starou dcerou Margaritou. I když za ni deník Aha! zaplatí 200 000 korun, peníze nepůjdou na konto manželů Paroubkových, ale na pomoc dětem z dětských domovů. Deník Aha! tak podpořil dobrou věc, proto vysoké částky vynaložené za snímky nelituje.

Mimochodem – šéf ČSSD je úplně prvním politikem v Česku, který se nechal s právě narozeným miminkem takhle zvěčnit jen pár hodin po porodu. A ohlasy na snímky od čtenářů jsou obrovské. Když byly včera ve 14.00 zveřejněny na internetu, webové stránky www.ahaonline.cz nápor statisíců čtenářů nevydržely a na několik desítek minut zkolabovaly.

Nedělní porod v pražském Motole trval asi dvacet minut, Margarita přišla na svět v 11.27 císařským řezem. „Dcerka je nádherná a krásně voní,“ svěřil se Aha! přímo v porodnici hrdý otec Jiří Paroubek. Ten už má z prvního manželství se Zuzanou Paroubkovou syna Jiřího (25), pro paní Petru se jedná o prvního potomka. Po porodu je ona i Margarita zcela v pořádku. Včera byla paní Petra přeložena z jednotky intenzivní péče na běžný pokoj a Margaritu tak už má u sebe. Z porodnice by ji měli pustit v pondělí.

Vážení čtenáři,

ve včerejším a dnešním vydání deníku Aha! jsme jako jediní v zemi otiskli exkluzivní fotografie právě narozené Margarity Paroubkové. Zbývá jen zodpovědět dvě otázky: Proč vyšly právě v deníku Aha!? A jakou cenu za to list zaplatil?

Než snímky krásného novorozeněte vznikly, předcházela jim dlouhá jednání, při nichž jsme měli jednu velkou výhodu. Deník Aha! přišel s reálnou nabídkou na fotografování novorozeněte za Petrou Paroubkovou jako první. A její stanovisko bylo jasné: „Pokud chcete snímky malé, zapojte se do mého charitativního projektu a pošlete 200 000 korun těm, kteří to nejvíce potřebují.“

Takže – 200 000 korun je sice velká částka, ovšem nepůjde na konto manželů Paroubkových. Náš vydavatel, společnost Ringier ČR, zašle 100 000 korun dětskému domovu v Krásné Lípě a 100 000 korun Sdružení SOS dětských vesniček. Tedy na projekty, které svým jménem zaštiťuje Petra Paroubková.

A malá Margarita? Ta spokojeně spinká v motolské nemocnici a nemá ani potuchy, že jen pár hodin po svém narození dokázala vydělat peníze pro děti, které zatím v životě neměly takové štěstí...

Lubor Černohlávek, šéfredaktor Aha!

Sdružení SOS dětských vesniček - Na peníze se těšíme!

Kliknutím zvětšeteSponzorský dar ve výši 100 tisíc korun obdrží z peněz za fotky Margarity Paroubkové Sdružení SOS dětských vesniček. Jak říká ředitelka sdružení Květuše Paichlová, jde v jejich případě o významnou pomoc a také symbolické ocenění 40 let práce sdružení.

Právě před tolika lety totiž byla založena první SOS vesnička u nás. „Peníze se nám hodí v každé roční době, ale toto opravdu potěší. Máme velkou radost z toho, že si na nás manželé Paroubkovi opět vzpomněli,“ řekla Aha! Květuše Paichlová, národní ředitelka sdružení. A co s penězi SOS vesničky podniknou? „Určitě je to velmi významný příspěvek do našeho rozpočtu a můžu říci, že i díky němu budou mít děti, které jsou u nás v pěstounských rodinách a jedné komunitě pod naší patronací, opravdu hezké Vánoce. Ty peníze určitě upotřebíme ještě v tomto roce. Plánujeme dodatečné rozšíření volnočasových aktivit a kroužků pro děti,“ vysvětluje ředitelka. „Každopádně, co konkrétně se s těmi penězi stalo, o tom dáme určitě vědět,“ uzavřela Paichlová.

Radost v Dětském domově v Krásné Lípě - Děti pojedou na rekreaci

Kliknutím zvětšeteCelkem 100 000 Kč za prodej exkluzivity k fotkám Margarity Paroubkové poputuje Dětskému domovu v Krásné Lípě v Ústeckém kraji. Zjevně dojatá a zaskočená byla z daru i ředitelka domova paní Jana Dykastová. „Strašně si toho vážíme. Pan Paroubek věnuje našemu domovu přízeň už několik let. Děti ho tu mají hrozně rády,“ říká ředitelka, která má v domově na starosti celkem 24 dětí ve věku 3 až 21 let. A za co by peníze utratili? „Peníze bychom použili na rekreaci dětí,“ říká bez váhání Dykastová. Čerstvě narozené Margaritce a rodičům pak popřála jménem svým i všech dětí jen to nejlepší a hodně zdraví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.