Záhadná smrt britské šachistky v Pardubicích - Byla náměsíčná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Záhadná smrt britské šachistky v Pardubicích - Byla náměsíčná!

Jessie Gilbert
Jessie Gilbert (: Internet)

PRAHA – Okolnosti smrti dívky, která se v Pardubicích zúčastnila šachového turnaje, zůstávají obestřeny záhadou. Britka Jessie Gilbert (19) zemřela pádem z 8. patra pardubického hotelu Labe kolem třetí hodiny ráno.

Ačkoliv nejprve vše nasvědčovalo tomu, že jde o sebevraždu, příčina je zřejmě úplně jiná. Nadaná dívka, která se chystala studovat medicínu na prestižní univerzitě v Oxfordu, totiž trpěla náměsíčností! „Byla náměsíčná už od útlého dětství. Její matka vždy každého varovala,“ řekl britský šachista, který dívku znal. Kamarádi dívky také vyloučili, že by v době tragédie byla pod vlivem drog nebo jiných omamných látek.

„Byla to velmi slušná holka, večírky nikdy nevyhledávala,“ říkají a zároveň vylučují, že by mohla spáchat sebevraždu. „Nevěřím, že to je sebevražda, vždyť měla tolik důvodů, proč se radovat ze života. Byla to nejnadanější šachistka našeho týmu,“ řekl Brian Smith, manažer britských šachistů.

Jessie už v jedenácti letech vyhrála britský šampionát žen a hovořilo se o ní jako o vycházející světové šachové hvězdě.

29.7.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.