»Řezník« Řezníček: Jsem nevinný! Nezaplatím! Soud s fotbalistou kvůli brutálnímu útoku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Řezník« Řezníček: Jsem nevinný! Nezaplatím! Soud s fotbalistou kvůli brutálnímu útoku

Jakub Řezníček právě dorazil do soudní budovy.
Jakub Řezníček právě dorazil do soudní budovy.  (Aha! – Karel Kopáč)

05:00 – Trest osmi let vězení mu stále visí nad hlavou. Fotbalista Jakub Řezníček (21) včera poprvé stanul před soudem kvůli tomu, že měl v noci z 30. dubna na 1. května 2008 na příbramském parkovišti kopnout do hlavy a brutálně zmlátit Jiřího Krebse z Prahy. Ten navíc požaduje odškodnění za újmu na zdraví a ušlý zisk ve výši 85 000 korun.

Trest osmi let vězení mu stále visí nad hlavou. Fotbalista Jakub Řezníček (21) včera poprvé stanul před soudem kvůli tomu, že měl v noci z 30. dubna na 1. května 2008 na příbramském parkovišti kopnout do hlavy a brutálně zmlátit Jiřího Krebse z Prahy. Ten navíc požaduje odškodnění za újmu na zdraví a ušlý zisk ve výši 85 000 korun.

Krebs a jeho parta podle svědků tenkrát odmítli Řezníčka (vůbec se neznali) převézt z jedné diskotéky na druhou a začala rvačka alkoholem posilněných mladíků. Krebs si z ní odnesl přeraženou čelist, zlomenou ruku, vytlučené zuby a otřes mozku. Útočník Mladé Boleslavi Řezníček, který před pár dny zmizel na hostování do Ružomberoku, měl údajně poraněné zápěstí.

„Platit nebudu. Jsem nevinný, ale samozřejmě trochu nervózní,“ povídal před začátkem stání Jakub Řezníček. Nervy mít ovšem nemusel. Svědek jeho obhajoby – ošetřující lékař, jenž měl zřejmě potvrdit, že i Řezníček byl v bitce zraněn, se totiž do budovy Okresního soudu v Příbrami trošku nepochopitelně nedostavil. Proto bylo líčení odročeno. Zavání vám to průtahy z Řezníčkovy strany?

Chasník s cejchem »řezníka« vyrazil za trenérem Františkem Strakou na Slovensko. „Nic za tím nehledejte. Já před ničím neutíkám a k dalšímu soudu se dostavím. V Boleslavi nás bylo pět útočníků a já jsem neměl důvěru. Proto jsem panu Strakovi kývl,“ vysvětloval Řezníček, když vykročil ze soudní síně. A hrozbu lapáku si vzal s sebou...

Co je zatím jisté
  1. Že krev, která při bitce zkropila parkoviště, podle testů nebyla Řezníčkova.
  2. Že Řezníček měl v onu inkriminovanou noc v krvi 1,31 promile alkoholu a Krebs 0,89 promile.
  3. Že Krebs zaplatil za zubní můstek 4800 korun.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.