Pohřeb Edwarda Kennedyho (†77) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb Edwarda Kennedyho (†77)

Ostatky Edwarda Kennedyho byly pohřbeny na vojenském hřbitově Arlingtonu poblíž jeho zavražděných bratrů, exprezidenta Johna a senátora Roberta.
Ostatky Edwarda Kennedyho byly pohřbeny na vojenském hřbitově Arlingtonu poblíž jeho zavražděných bratrů, exprezidenta Johna a senátora Roberta. (EPA)

5:00 – Chmurný sobotní den a deštivé počasí jako by souzněly se smuteční náladou pohřebních hostů. Nekonečné davy lidí se v sobotu před bostonskou Bazilikou Panny Marie Věčné tísnily v několikahodinových frontách, tisíce dalších zase provázely smuteční procesí s rakví. Celkem tu bylo na padesát tisíc smutečních hostů. Ti všichni se přišli rozloučit se senátorem Edwardem »Tedem« Kennedym (†77), který v úterý podlehl rakovině mozku.

Edward Kennedy (†77)

Slzy neskrývaly ani největší osobnosti dnešního světa, mezi nimi například hollywoodská legenda Jack Nicholson (72) či prezident USA Barrack Obama (48). „Nepláčeme pro něho proto, že jeho jméno a jeho kancelář byly spojeny s prestiží. Pláčeme, protože jsme milovali toho milého a jemného hrdinu, který vzdoroval bolesti a tragédii – ne snad kvůli svým ambicím či pro svou marnivost, ale jen a jen pro lidi a zemi, již miloval,“ řekl v emotivním projevu nynější nejmocnější muž Ameriky.

Zachmuřený prezident USA Barack Obama spěchá po schůzce s vdovou Victorií Reggie Kennedyovou na zádušní mši.

Dvouhodinové zádušní mše za senátora, který v kongresu prožil 47 let, se účastnila řada význačných politiků – bývalí američtí prezidenti Bill Clinton, George W. Bush a Jimmy Carter či nynější guvernér Kalifornie Arnold Schwarze-negger. Z celebrit také dorazil například zpěvák Tony Bennett, herečka Lauren Bacall a nebo tenor Placido Domingo.

Slavný americký herec Jack Nicholson přišel hodinu před zahájením mše a neskrýval slzy smutku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.