Loupili v převleku policistů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Loupili v převleku policistů!

Ladislav Belica.
Ladislav Belica.

OSTRAVA – Byla to scéna jako z akčního filmu. Dva lidé se večer vraceli z taneční soutěže, v tom však na dálnici píchli, když jejich auto najelo na nastraženého kovového ježka.

Byla to scéna jako z akčního filmu. Dva lidé se večer vraceli z taneční soutěže, v tom však na dálnici píchli, když jejich auto najelo na nastraženého kovového ježka.

Než se stačili rozkoukat, zabrzdilo za nimi auto a z něho vyskočili dva muži v kuklách a policejních kombinézách. Mladý pár svazují a s pouty na rukou je odvážejí na odlehlý statek. Přesně za takový čin včera padaly rozsudky na ostravském krajském soudu. Dva občané bývalé Jugoslávie popsaným způsobem kradli auta a ta pak převáželi a prodávali v zahraničí. Přepadli celkem tři lidi. „Celou dobu nás sledovali, a když nás přepadli, vůbec jsme nevěděli, co se děje,“ popsala jedna z obětí, Jana Vondrušková z Brna. „Bylo jasné, že to není policie. Měli jsme strach o život,“ řekl její partner. Ten byl naštěstí zbytečný. Pachatelé poté, co uloupená auta odvezli, přepadené propustili a ještě jim dali tisíc korun na taxík.

Obžalovaní měli akci dobře promyšlenou a i přesto, že nikdo neví, kde vzali policejní převleky, padly tresty jen minimální. Jeden z lupičů byl zproštěn obžaloby kvůli nedostatku důkazů, druhý si odsedí osm a půl roku a třetí, Ladislav Belica, který vozy vyvážel z republiky, má roční podmínku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.