Boj o pojistku z Průmyslového paláce. Jansta dostane podruhé miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Boj o pojistku z Průmyslového paláce. Jansta dostane podruhé miliony!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA (tk, ČTK) – Právní bitva o několikasetmilionovou pojistku za vyhořelé křídlo Průmyslového paláce v těchto týdnech vrcholí. Pražský magistrát se snaží, aby peníze nepřipadly firmě Incheba – tak by to mělo být podle nevýhodné smlouvy, kterou před lety magistrát uzavřel s Inchebou. Magistrát si na to za tři miliony korun najal advokáta Miroslava Janstu, kamaráda šéfa ČSSD Jiřího Paroubka.

PRAHA (tk, ČTK) – Právní bitva o několikasetmilionovou pojistku za vyhořelé křídlo Průmyslového paláce v těchto týdnech vrcholí. Pražský magistrát se snaží, aby peníze nepřipadly firmě Incheba – tak by to mělo být podle nevýhodné smlouvy, kterou před lety magistrát uzavřel s Inchebou. Magistrát si na to za tři miliony korun najal advokáta Miroslava Janstu, kamaráda šéfa ČSSD Jiřího Paroubka.

Pikantní na celé věci je to, že právě firma Miroslava Jansty v roce 2003 posvětila magistrátu podpis pod smlouvou s nájemcem areálu, společností Incheba, která teď radnici brání získat stovky milionů z pojištění. Podle Hospodářských novin byl tehdy náměstkem primátora, pod něhož transakce spadala, současný šéf ČSSD Jiří Paroubek, dobrý známý Jansty. Ten dostane v podstatě zaplaceno dvakrát za totéž: jednou za přípravu smlouvy a podruhé nyní, když ji má sám rozporovat. Proč je smlouva tak nevýhodná? Podle lidí, kteří ji viděli, je nevypověditelná, navíc je v ní dodatek o tom, že peníze z pojistky budou vyplaceny Inchebě. Mělo by tak dojít k absurdní situaci – místo majitele Průmyslového paláce, tedy města Prahyw, by peníze získal nájemce, firma Incheba, která by stamiliony nemusela do opravy paláce investovat. Inchebu vede kontroverzní ruský podnikatel Alexandr Rozin, pomáhá mu i Václav Kočka, který provozuje matějskou pouť. Kočka i Jansta jsou přitom oba kamarádi Jiřího Paroubka. Advokát Jansta tak teď jde i proti svému známému Kočkovi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.