Žák 6. třídy se oběsil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Žák 6. třídy se oběsil!

Na budově školy, kde nešťastný hoch studoval, vlaje smuteční prapor.
Na budově školy, kde nešťastný hoch studoval, vlaje smuteční prapor. (pro Aha! – Pavel J. Buchta)

BRNO – Stísněná atmosféra panuje mezi žáky Cyrilometodějské základní školy v Brně, na jejíž budově již několik dnů vlaje černý prapor. Připomíná tragickou smrt jejich spolužáka (†12). Žák šesté třídy se oběsil blízko svého domova.

Měl prý potíže doma, ve škole i mezi kamarády

Smrt vyšetřují policisté, cizí zavinění ale bylo vyloučeno. Chlapce k tragickému rozhodnutí údajně dohnaly problémy doma i ve škole. „Cestou ze školy se asi ještě zastavil doma a pak se nedaleko oběsil,“ popsal událost pro Brněnský deník ředitel církevní školy Zdeněk Strašák. Podle něj měl chlapec poslední dobou problémy i s kamarády. „Doporučili jsme jeho otci, aby zašli do poradny,“ řekl Strašák. Hoch tam prý byl objednán na konec června... Sebevrah nenechal dopis na rozloučenou, proto kolují o příčině jeho smrti dohady. Vyučující i rodiče žáků tvrdí, že ve škole, kterou zřizuje Kongregace sester Cyrila a Metoděje, je i mezi dospělými neutěšená situace už delší dobu. Učitelé se prý sdružují proti řediteli a někteří se mezi sebou ani nezdraví. Není to poprvé, co na sebe žák této školy vztáhl ruku. Před 2 lety si chlapec – vyznavač hnutí emo – na toaletách podřezal žíly.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.