Milovník seriálu Kobra 11: Vydíral zdravotní pojišťovnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Milovník seriálu Kobra 11: Vydíral zdravotní pojišťovnu

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Pražští kriminalisté dokázali, že jsou stejně dobří jako filmoví detektivové z dálniční policie Kobra 11. V rekordně krátké době necelých dvou dnů dopadli fanouška tohoto akčního německého seriálu, který s nimi rozehrál velmi vážnou hru »hledejte vyděrače«.


Přesně jako ve scénáři!

Zřejmě si neuvědomil, že ve hře je skutečných až 12 let vězení, které mu nyní hrozí.

Vyděrač se podle policejní mluvčí Evy Miklíkové inspiroval dílem, v němž pachatel vydírá prostřednictvím e-mailu konkrétní společnost a pod pohrůžkou násilí požaduje peníze. Ty mají být uloženy ve stříbrném kufříku. „Zdravotní pojišťovně zaslal e-mail. V něm jako anonym bez jakýchkoli servítků vyhrožoval fyzickou likvidací. Zároveň žádal 20 milionů korun. Částku měli zástupci pojišťovny přinést následujícího dne v odpoledních hodinách ve stříbrném kufříku na konkrétní místo v Praze 3,“ popsala Miklíková.

Kriminalisté zklamali milovníka Kobry 11 v jediném. Při pátrací akci nezlikvidovali několik aut a nezablokovali kaskadérskými výkony celou dálnici. Rozhodně ale obstáli v rychlosti dopadení pachatele. „Během krátké chvíle zjistili informace, které vedly přímo k mladíkovi se základním vzděláním z Prahy. Vydali se na místo předání. Kufřík si ale nikdo nevyzvedl. Jen v okolí se pohyboval muž nápadně podobný podezřelému,“ dodala mluvčí. Hned ráno detektivové zazvonili doma u jeho dveří. Při výslechu se zadržený přiznal a vylíčil jim svou vášeň pro Kobru 11. Jediné, co se seriálem neladilo, byla výše částky. „Tu určil podle svého věku,“ objasnila Miklíková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.