FBI zatkla teroristy, plánovali obří útok na New York - Tohle chtěli zopakovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

FBI zatkla teroristy, plánovali obří útok na New York - Tohle chtěli zopakovat!

Takhle to vypadalo při teroristickém útoku na newyorské mrakodrapy 11. září 2001…
Takhle to vypadalo při teroristickém útoku na newyorské mrakodrapy 11. září 2001… (ČTK)

NEW YORK – Komando americké FBI včera zatklo čtyři muže, kteří plánovali obří teroristický útok na New York. Pomocí protiletadlových střel a aut s výbušninami plánovali obdobu ničivého masakru z 11. září 2001…

Komando americké FBI včera zatklo čtyři muže, kteří plánovali obří teroristický útok na New York. Pomocí protiletadlových střel a aut s výbušninami plánovali obdobu ničivého masakru z 11. září 2001…

Teroristé, jejichž národnost byla převážně americká, chtěli vyhodit do povětří židovskou synagogu a sestřelit vojenská letadla. K tomu chtěli použít protiletadlové rakety Stinger, které se pokoušeli nakoupit.

James Cromitie, David Williams, Onta Williams a Laguerre Payen nastražili auto naložené výbušninami před synagogou Riverdale, další nálož pak chtěli odpálit před židovským centrem. Navíc chystali útok na Stewartovo letiště poblíž New Yorku. Minimálně jeden ze zatčených má afghánské předky a útokem chtěli vyjádřit svou zlobu nad válkou proti muslimům. Za terorismus a zločinné spolčení s cílem hromadné vraždy jim hrozí doživotí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.