Ministr má mluvčí zlodějku?! Žáci píší Ondřeji Liškovi: Kradla v obchoďáku, a teď nám káže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ministr má mluvčí zlodějku?! Žáci píší Ondřeji Liškovi: Kradla v obchoďáku, a teď nám káže!

Ondřej Liška a jeho tisková mluvčí Kateřina Böhmová.
Ondřej Liška a jeho tisková mluvčí Kateřina Böhmová. (ČTK)

ÚSTÍ NAD LABEM/PRAHA – „Kdo lže, ten krade, kdo krade, ten i lže!“ píše se v dopise pro ministra školství Ondřeje Lišku (SZ). Tenisté a školáci z Ústí nad Labem si stěžují, že ministrovou mluvčí a šéfkou odboru je Kateřina Böhmová (50), matka stejnojmenné tenistky. Proč? Böhmovou i s dcerou totiž před třemi lety zadrželi v USA v obchodním domě za krádež džín a bižuterie v hodnotě 450 dolarů (9500 Kč).

„Kdo lže, ten krade, kdo krade, ten i lže!“ píše se v dopise pro ministra školství Ondřeje Lišku (SZ). Tenisté a školáci z Ústí nad Labem si stěžují, že ministrovou mluvčí a šéfkou odboru je Kateřina Böhmová (50), matka stejnojmenné tenistky. Proč? Böhmovou i s dcerou totiž před třemi lety zadrželi v USA v obchodním domě za krádež džín a bižuterie v hodnotě 450 dolarů (9500 Kč).

Podle renomované agentury AP se tehdy obě ženy ke krádeži přiznaly. Böhmová ale tvrdí, že v obchodním domě v Jacksonville šlo o nedorozumění. Jak se vše seběhlo? U východu z obchodu Belk je zadržela ochranka. V taškách objevila nezaplacené oblečení a šperky. Böhmovy tvrdily, že hledaly toalety. Prý myslely, že se platí až u východu z centra. Pracovník ostrahy však jasně vypověděl, že obě ženy věci ve zkušebních kabinkách sundaly z ramínek a nacpaly je do tašky. S tím, že se ke krádeži přiznaly, přišel tehdejší žalobce případu.

Böhmová to popřela a od té doby je ticho po pěšině. Tenistům z Ústí nad Labem se to ale nelíbí. „Nějak vše vyšlo doztracena, nic nevysvětlily a najednou nás z obrazovky poučuje, co je dobré, co špatné,“ píší v dopise.

Mluvčí Böhmová se s námi teď o kauze vůbec nechtěla bavit. „Co se týká záležitosti v USA, je to uzavřená věc,“ odpálkovala redaktorku Aha!. Jak na dopis reagoval ministr školství a Böhmové nadřízený Ondřej Liška, se bohužel nepodařilo zjistit, ministr na telefonáty ani SMS zprávy nereagoval...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.