Mám asi kocovinu, mňau - Kočka Agáta miluje pivo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Mám asi kocovinu, mňau - Kočka Agáta miluje pivo!

Když Agáta nedostane denně misku piva, je nevrlá a vyvádí.
Když Agáta nedostane denně misku piva, je nevrlá a vyvádí. (pro Aha! – Tadeáš Horník)

RYBNÁ NAD ZDOBNICÍ – Kočka alkoholička žije v Rybné nad Zdobnicí na Rychnovsku! Jmenuje se Agáta a každý den vypije tři lahvová piva. A to i přesto, že v misce má běžně vodu nebo mléko.

Kočka alkoholička žije v Rybné nad Zdobnicí na Rychnovsku! Jmenuje se Agáta a každý den vypije tři lahvová piva. A to i přesto, že v misce má běžně vodu nebo mléko.

„Musím jí ta piva dát, nebo s ní není žádná řeč. Mňouká, škrábe na dveře – prostě hrozně vyvádí,“ říká majitel Roman Kraus. „Vypije víc piva než já,“ dodává nešťastně. A dokonce si už spočítal, že ho kočka každý měsíc přijde na 900 Kč jen na pivu.

Pivní Agáta, jak jí okolí přezdívá, má dokonce svoji oblíbenou značku. Její »dát si tři« znamená vypít z misky jeden a půl litru piva a pak se naprosto nepozorovaně odporoučet spát

Naléváte zvířeti? Hrozí vám až dva roky!

Nalévat alkohol dětem je trestné, jak jsou na tom ale zvířata? „Pokud někdo podá zvířeti malé množství alkoholu, trestné to není. Způsobí-li mu však zdravotní újmu, jedná se o týrání. Pak jde o přestupek a nezodpovědnému majiteli hrozí pokuta. Budeli újma závažnější, nebo zvíře dokonce uhyne, mohlo by jít i o trestný čin. U soudu by pak mohl majitel dostat v extrémním případě i dvouletý trest,“ říká Světlana Zvěřinová z Nadace na ochranu zvířat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.